4, 5) Η Ώρα της Γης πλησιάζει!

Έρχεται η Ώρα της Γης, που εδώ και 15 χρόνια, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία, για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ενώσουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους για ένα μέλλον βιώσιμο για όλους.

Η μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία του WWF για το περιβάλλον, πλησιάζει και θα μας θυμίσει ξανά όλα όσα μας ενώνουν.

Πότε είναι η Ώρα της Γης

Φέτος η «Ώρα της Γης» θα οργανωθεί το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 20:30 και εστιάζει στο κρίσιμο θέμα της βιώσιμης διατροφής, δεδομένου ότι η τροφή αποτελούσε πάντα μια πράξη αγάπης και μια χειρονομία αλληλεγγύης. Την ίδια στιγμή όμως η τροφή αποτελεί τον ισχυρότερο δεσμό μας με τη φύση, και γι’ αυτό  δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε ότι οι διατροφικές μας συνήθειες και επιλογές επηρεάζουν το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, το WWF μας καλεί να συμμετέχουμε τις επόμενες ημέρες σε μια σειρά από δράσεις με στόχο να μας φέρουν πιο κοντά με τους αγαπημένους μας, αλλά και με τη φύση.

«Η φετινή Ώρα της Γης έρχεται την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης νιώθει πιο ευάλωτος από ποτέ. Τις τελευταίες ημέρες, γινόμαστε μάρτυρες τραγικών καταστάσεων που θέτουν το μέλλον της παγκόσμιας ανθρωπότητας σε κίνδυνο. Η Ώρα της Γης φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, έρχεται να μας θυμίσει τις αξίες που είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μας, ενότητα και αλληλεγγύη, και να αποτελέσει μια ευκαιρία να διεκδικήσουμε έναν βιώσιμο και ασφαλή σε κάθε επίπεδο πλανήτη, για εμάς και τα παιδιά μας», δήλωσε ο Ιάσονας Κάντας, υπεύθυνος τμήματος επικοινωνίας και κινητοποίησης, WWF Ελλάς.

 

Η προστασία του περιβάλλοντος περνάει από το πιάτο μας

Πόσο σκεφτόμαστε τις επιπτώσεις που έχουν οι διατροφικές μας επιλογές στο περιβάλλον; Η αλήθεια είναι ότι το σύγχρονο διατροφικό μοντέλο εξαντλεί τον πλανήτη. Πιο συγκεκριμένα, ο τρόπος με τον οποίο παράγονται τα τρόφιμα που καταναλώνουμε σήμερα αποτελεί τη βασική αιτία για την απώλεια βιοποικιλότητας, ενώ ευθύνεται και για το 25% περίπου των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως. Και όλα αυτα… τη στιγμή που η επισιτιστική ασφάλεια αποτελεί μία από τις βασικότερες προκλήσεις της ανθρωπότητας. Ωστόσο δεν είναι αργά για να συνειδητοποιήσουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος περνάει και μέσα από το πιάτο μας. Ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή βασισμένη σε τροφές που παράγονται με σεβασμό προς το περιβάλλον, προστατεύουμε εμάς και το περιβάλλον.

info

Mέσα από τα κανάλια του WWF, το κοινό θα έχει την ευκαιρία έως τα τέλη Μαρτίου, να ανακαλύψει σταδιακά μία «μυστική» συνταγή για έναν ζωντανό πλανήτη και να ενημερωθεί για το πώς μπορεί να υιοθετήσει μία διατροφή φιλική προς το περιβάλλον. Παράλληλα, όσοι δηλώσουν συμμετοχή στη φετινή «Ώρα της Γης», θα έχουν την ευκαιρία να «ξεκλειδώσουν» τα μυστικά συστατικά της συνταγής αυτής και να μπουν σε κλήρωση για να συμμετάσχουν σε ένα masterclass μαγειρικής με τον σεφ Γιώργο Τσούλη.

Της Βένιας Αντωνίου