3). Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά μεταξύ του να προσελκύεις κάτι και του να κυνηγάς κάτι. Όταν ενεργούμε από μια θέση εσωτερικής ηρεμίας,  προσελκύουμε περισσότερο και κυνηγάμε λιγότερο.

Το κυνήγι είναι αυτό που κάνουμε όταν παλεύουμε για κάτι. Όταν καλούμε δέκα φορές κάποιον που δεν απαντά στις κλήσεις μας. Όταν νιώθουμε ότι προσπαθούμε σκληρά. Το κυνήγι προέρχεται από ένα μέρος ανησυχίας, φόβου, χαμηλής εμπιστοσύνης. Πάμε να κυνηγήσουμε γιατί δεν πιστεύουμε ότι θα μας έρθει. Το κυνήγι τροφοδοτείται από τις ανασφάλειές μας, από τη χαμηλή μας αυτοεκτίμηση και από τη δική μας αμφιβολία για τον εαυτό μας. Το κυνηγητό μας αφήνει εξαντλημένους, κουρασμένους και κάπως λυπημένους. Συχνά αναρωτιόμαστε «Γιατί η ζωή πρέπει να είναι τόσο δύσκολη;»

Η έλξη, από την άλλη πλευρά, είναι μια κατάσταση λήψης. Προσελκύουμε πράγματα σε εμάς γιατί το πιστεύουμε, ξέρουμε ότι θα έρθουν και είμαστε έτοιμοι να τα υποδεχθούμε όταν αυτό συμβεί. Ελκόμαστε και έλκουμε αντλώντας δύναμη από τη δική μας ενέργεια. Με τις υψηλές δονήσεις που εκπέμπουμε, στην ουσία προσελκύουμε κάτι ή κάποιον γιατί το πιστεύουμε βαθιά μέσα μας, πως μπορούμε να το κάνουμε. Και έτσι απλά συμβαίνει.

Όταν ελκύουμε ζούμε στη ροή και “οδηγούμε” το κύμα. Προφανώς και δεν καθόμαστε απλά και περιμένουμε όλα να μας έρθουν αλλά συσσωρεύουμε γνώση ακούγοντας όλα αυτά που μας λένε και αυτή η γνώση είναι που μας οδηγεί αβίαστα στις σωστές αποφάσεις.

Για παράδειγμα, αν ξέρω τι είδους δουλειά μου αρέσει, σκοπεύω να τη βρω και παίρνω την απόφαση να την κάνω όταν μου δοθεί η ευκαιρία. Όλα αυτά είναι καλά, αλλά τι κάνω εν τω μεταξύ καθώς περιμένω αυτή την τέλεια ευκαιρία να φανεί;

Πρώτον, πιστεύω στο όνειρό μου. Διατηρώ την πίστη μου και κρατάω την ενέργειά μου ψηλά. Δεν πιέζω ούτε αναγκάζω τον εαυτό μου να κάνει κάτι που μοιάζει με αγώνα.

Δεύτερον, εμπιστεύομαι την εσωτερική μου πυξίδα για το τι είναι καλό ή κακό για μένα. Όταν ο Steve Jobs εγκατέλειψε το κολέγιο, πήγαινε ενάντια στον παγκοσμίως αποδεκτό ορισμό της επαγγελματικής επιτυχίας. Όμως η καρδιά του του έλεγε μια διαφορετική ιστορία. Προοριζόταν να γίνει ο ιδρυτής της Apple και η ψυχή του το γνώριζε πολύ καιρό πριν συμβεί. Δεν κυνήγησε ένα πτυχίο για το οποίο δεν ένιωθε κανένα ενδιαφέρον. Αντίθετα, κυνήγησε το όνειρό του και προσέλκυσε τις ευκαιρίες για να το πραγματοποιήσει.

Και τρίτον, αντιστέκομαι στον πειρασμό να τα παρατήσω όταν τα πράγματα δεν εμφανίζονται στο τεχνητό χρονικό πλαίσιο που μερικές φορές επιβάλλουμε στον εαυτό μας.

Tip of the Day: Πιστεύω ότι ο νόμος της έλξης λειτουργεί ακόμα και όταν δεν μπορώ να τον δω, όπως ακριβώς κάνει ο ηλεκτρισμός. Τον εμπιστεύομαι με τον ίδιο τρόπο που εμπιστεύομαι το φως ότι θα ανάψει όταν πατάω έναν διακόπτη. Το αφήνω να ακολουθήσει το δικό του timing και ασχολούμαι με το να απολαμβάνω τη ζωή μου στο μεταξύ. Να θυμάσαι: είτε νομίζεις πως μπορείς να το κάνεις είτε όχι, όπως και να έχει, έχεις δίκιο…