2).Φτάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Σου έχει τύχει ποτέ να ήθελες να κάνεις κάτι και να το έκανες, όχι από παρόρμηση αλλά για τον εαυτό σου;

Έχεις καταλάβει πόσο κακό σου κάνει το να σκέφτεσαι κάτι πάρα πολύ;  Σκέφτεσαι συνεχώς τι μπορεί να συμβεί, τι μπορεί να μην συμβεί και προβάλλεις συνέχεια τα χειρότερα σενάρια που μπορεί να φανταστείς.

Τις περισσότερες φορές φταίμε που σκεφτόμαστε υπερβολικά, καθώς σχεδόν πάντα έχει προτεραιότητα για μας να σκεφτόμαστε πώς μπορεί να νιώθουν οι άλλοι αν κάναμε κάτι, σκεφτόμαστε πώς να μειώσουμε την προσωπικότητά μας για να μην επιβαρύνουμε ή στεναχωρήσουμε άλλους ανθρώπους, σκεφτόμαστε συνέχεια και μόνιμα…

Δεν είναι ακριβώς λάθος να εξετάζουμε τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε να ανακαλύπτουμε από πού προέρχονται και τα δικά μας βαθιά και εξίσου σημαντικά συναισθήματα.

Ναι, καλά κατάλαβες ακολουθεί Sparkling Room και θα σου δώσω παραδείγματα για να δεις αν συγκαταλέγεσαι στα overthinking άτομα και πώς τελικά θα καταλάβουμε και θα αποδεχτούμε ότι αν κάτι είναι καλό για μας και δεν προκαλεί κακό σε κάποιον άλλο, πρέπει να μας αρκεί.

Tip of the Day: Η υπερβολική σκέψη σκοτώνει την ευτυχία σου και χάνεις στιγμές που ίσως δε βιώσεις ξανά. Το να είσαι σκεπτόμενος είναι καλό, το να αναλύεις όμως πολύ τα πάντα είναι καταστροφικό καθώς προκαθορίζεις όλα τα άσχημα σενάρια που θεωρείς ότι θα σου συμβούν και στην πραγματικότητα δεν αφήνεις τα πράγματα να εξελιχθούν. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου, μην υπεραναλύεις και ίσως η ζωή σου πάρει άλλη τροπή που θα σου αρέσει περισσότερο… Δοκίμασέ το!