Η Βίκος Α.Ε. στηρίζει το Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους 2022

H εταιρεία Βίκος δηλώνει σταθερά το «παρών» στηρίζοντας δράσεις που συμβάλουν στον πολιτισμό και την καλλιέργεια του πνεύματος. Σε αυτό το πλαίσιο, στηρίζει το 3 ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2022.

Το συμπόσιο, το οποίο διοργανώνεται από τον Ελληνικό Πολιτιστικό & Εκπαιδευτικό Όμιλο για την UNESCO στοχεύει να φέρει κοντά μαθητές και δασκάλους από όλο τον κόσμο προκειμένου να αυξήσει την πολιτιστική συνείδηση, να αναπτύξει τον αμοιβαίο σεβασμό και να συμβάλει στη δημιουργία μίας νέας γενιάς πολιτών του κόσμου που αισθάνονται ενωμένοι παρά τη διαφορετικότητα τους, και είναι πρόθυμοι να διαμορφώσουν ένα βιώσιμο μέλλον για όλους. Το Συμπόσιο 2022 εστιάζει στην «Ενημέρωση μέσω της εκπαίδευσης» (“Awareness through Education”) και προσκαλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς να ασχοληθούν με το θέμα συμμετέχοντας σε διάφορες δραστηριότητες. Στο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους θα συμμετέχουν αποστολές 220 μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων από 11 χώρες (Ανδόρρα, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Σλοβενία). Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την 6 η Απριλίου 2022 στο θέατρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης».

2 8EMA

κατηγορία: Press Room Food and beverage

Γεύση από τον Τόπο σου από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα

Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα αποτελεί μία από τις πηγές
υπερηφάνειας για την ελληνική εταιρεία με την ηγετική θέση στην αγορά στον κλάδο ρυζιών και οσπρίων. Μέσα από την Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών η 3αλφα στηρίζει έμπρακτα όλους εκείνους που καλλιεργούν, με σεβασμό και σύνεση, την ελληνική γη για ένα πιο βιώσιμο αύριο. Η ομάδα, που δημιουργήθηκε το 2009 σήμερα αριθμεί πάνω 330 ενεργά μέλη. Η Ομάδα Ελλήνων Παραγωγών 3αλφα ενώνει κάτω από ένα σήμα, ώστε να μπορεί να τα ξεχωρίζει ο καταναλωτής, εκλεκτούς παραγωγούς από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι εφαρμόζουν το κατοχυρωμένο Πρότυπο 3αλφα. Το Πρότυπο, βασίζεται σε Ορθές Πρακτικές Βιώσιμης Γεωργίας που σέβονται το περιβάλλον, προστατεύουν την υγεία του παραγωγού – καλλιεργητή και συνδράμουν ώστε το τελικό προϊόν να προσφέρεται στον καταναλωτή απόλυτα υγιεινό και ασφαλές, με τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά που προσφέρει το μικροκλίμα της κάθε περιοχής. Έτσι, σε κάθε συσκευασία οσπρίων 3αλφα αναγράφεται ο τόπος προέλευσης και το όνομα του παραγωγού, προσφέροντας ένα κομμάτι αγνής ελληνικής φύσης, με την υποστήριξη και τη φροντίδα όλης της οικογένειας 3αλφα.