14).Δωρεά με πράσινο πρόσημο από την εταιρεία SKAG στον Δήμο Διονύσου

H SKAG, η 100% ελληνική εταιρεία, ηγέτης, στην παραγωγή χαρτικών ειδών γραφής και αρχειοθέτησης στη Ελλάδα, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την προσήλωσή της στην προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας έμπρακτα στην αναδάσοση περιοχών του Δήμου Διονύσου, που επλήγησαν σημαντικά από τις πυρκαγιές στην περιοχή το καλοκαίρι του 2021. Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο του δεκαετούς προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς, η εταιρεία πραγματοποίησε δωρεά ύψους 1000€ στην κοινότητα Κρυονερίου, όπου εδρεύει και δραστηριοποιείται, η οποία περιλάμβανε για τις ανάγκες οργανωμένης δενδροφύτευσης, την αγορά και παράδοση 78 φυλλοβόλων δένδρων, όπως 23 πλατάνια μεσαίου και μεγαλύτερου μεγέθους, 20 κουτσουπιές αλλά και 35 κυπαρίσσια. Η δενδροφύτευση, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 10 Απριλίου, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος σε σύμπραξη με το Αυτοτελές Τμήμα Εθελοντισμού και Διαβούλευσης και των Δημοτικών Κοινοτήτων, έλαβε χώρα σε 4 σημεία του Δήμου Διονύσου (Πευκόφυτο Αγίου Στεφάνου, Κρυονέρι, Αμυγδαλέζα Σταμάτας, Διόνυσος-Ροδόπολη), με σκοπό την σταδιακή αποκατάσταση του φυσικού κάλλους και της βιοποικιλότητας της ευρύτερης περιοχής. Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών, αποδεικνύοντας πως η αποκατάσταση του περιβάλλοντος οφείλει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα όλων μας.

2 θεμα

λεζάντα:

Ο Βασίλης Καμπάνης, Διευθυντής του Εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Μηλάκι, ο Άγγελος Καρατζάς, Πρόεδρος του Εξωραϊστικού & Φιλοδασικού Συλλόγου Μηλακίου και ο Νίκος Μπαράκος, Αντιδήμαρχος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην εκδήλωση εγκαινίων της Πλατείας του Μηλακίου.

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Εξωραϊστικού & Φιλοδασικού Συλλόγου Μηλακίου, αναλαμβάνοντας την πλήρη ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας της περιοχής.
Το έργο παραδόθηκε στους κατοίκους του Μηλακίου σε ειδική τελετή εγκαινίων που έλαβε χώρα, παρουσία τοπικών αρχών και φορέων, εργαζομένων του Εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και κατοίκων.
Ειδικότερα, ακολουθώντας πιστά τις αρχές των σύγχρονων αειφόρων κατασκευών, το δάπεδο της Πλατείας διαστρώθηκε με το Ειδικό Σκυρόδεμα Artevia Stone της Lafarge, το οποίο προσφέρει μοναδική αρχιτεκτονική ταυτότητα προσδίδοντας την αίσθηση της φυσικής πέτρας σε απόλυτη αρμονία με τον περιβάλλοντα χώρο. Παράλληλα, η πλατεία μεταμορφώθηκε σε έναν ευχάριστο χώρο με την τοποθέτηση αειθαλών δέντρων που θα προσφέρουν σκίαση και δροσιά στους επισκέπτες της, αλλά και άλλων φυτών και λουλουδιών που δίνουν χρώμα και συμβάλουν στην προστασία της βιοποικιλότητας της περιοχής. Ο χώρος εξοπλίστηκε με νέα παγκάκια, ενώ προβλέφθηκαν και θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων. Τέλος, πραγματοποιήθηκε ανακατασκευή και της στάσης λεωφορείου που βρίσκεται στην πλατεία.