Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!! Χρόνια πολλά και καλό μήνα!

Πώς περάσατε; Ξεκουραστήκατε; Βρήκατε χρόνο για νέους στόχους ή να βάλετε σε προτεραιότητα τους παλιούς;

Κάθε χρόνο, όταν ήμουν μικρή, στα γενέθλιά μου έπειθα τον εαυτό μου ότι φέτος θα μάθω να παίζω κιθάρα και θα ανεβάζω διασκευές τραγουδιών στο YouTube. Το θυμόμουν κάθε λίγες εβδομάδες και έλεγα στον εαυτό μου ότι είχα ακόμα χρόνο. Τέλος πάντων, ούτε κιθάρα έπαιξα ούτε ανέβασα διασκευές τραγουδιών. Ειλικρινά, δεν μπορώ να θυμηθώ καν πού ακριβώς είναι η κιθάρα μου. Αν θυμάμαι ακόμα πώς να παίζω μία δύο νότες, είναι επειδή ο Θεός με λυπήθηκε ή κάτι τέτοιο. Ήμουν τεμπέλα και δεν έκανα αρκετά. Στην πραγματικότητα, σε αυτήν την περίπτωση, δεν έκανα τίποτα.

Αυτό που θέλω να σου πω ότι στην καθημερινότητά μας, απλά ευχόμαστε και ελπίζουμε να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο για μας αλλά στην ουσία δεν κάνουμε τίποτα ή δεν κάνουμε αρκετά γι’αυτό και όταν βλέπουμε κάποιον να τα καταφέρνει καλύτερα από μας, τα βάζουμε με τα Θεία και επικαλούμαστε τον Θεό να μας απαντήσει σε ερωτήματα φωτιά: “Γιατί όχι εγώ;”, “Εγώ πότε θα γίνω πλούσιος;”, “Γιατί δεν διάλεξαν εμένα;”.

Το κάνω εικόνα, να ξέρεις, ότι ο Θεός μας κοιτάει με σηκωμένα φρύδια και αναρωτιέται γιατί φωνάζουμε. Φαντάζεσαι γιατί; Γιατί ζητάμε από τον Θεό να στεφανώσει τις προσπάθειες μας με επιτυχία ενώ στην πραγματικότητα, η μόνη προσπάθεια που έχουμε καταβάλει είναι η ευχή…

Tip of the Day: Έχουμε αναλύσει και σε προηγούμενους “καφέδες” μας πως το να καταγράφεις τους στόχους που θέλεις να πετύχεις είναι σημαντικό. Όμως δεν πρέπει να μένεις εκεί! Πρέπει να τους κυνηγάς και να προσπαθείς πραγματικά ώστε να φτάνεις ολοένα και πιο κοντά. Για να πετύχεις θέλει τόλμη και αφοσίωση, μην περιμένεις το σύμπαν να διαβάσει το μυαλό σου και ένας υπεύθυνος προσλήψεων να σου προσφέρει τη δουλειά των ονείρων σου! Ποτέ δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο πολύ θέλεις κάτι αλλά έχει να κάνει με το πόσο σκληρά είσαι διατεθειμένος να δουλέψεις ώστε να κάνεις το κάτι παραπάνω.Θέστε ρεαλιστικούς στόχους και φροντίστε να δημιουργήσετε ένα σύστημα που διασφαλίζει ότι θα τους πετύχετε. Και ξέρω ότι αυτό μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αλλά να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και να μην συμπεριφέρεσαι σαν το σύμπαν να είναι εναντίον σου, όταν αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι απλά εσύ δεν στρώθηκες στη δουλειά.