Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Παρακολουθώ αρκετά βίντεο αυτοβελτίωσης και επίσης διαβάζω και πολλά αντίστοιχα άρθρα, όμως συχνά αναρωτιέμαι ποια είναι η πιο σημαντική δεξιότητα στη ζωή μου που πρέπει να μάθω; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιβιώσουμε σε αυτόν τον σύγχρονο κόσμο όπου όλα αλλάζουν τόσο γρήγορα;
Όλοι οι άνθρωποι έχουμε διαφορετικό τρόπο ζωής, διαφορετικές δουλειές, διαφορετικούς στόχους. Πρέπει να προσαρμοστούμε λοιπόν σε αυτές τις αλλαγές που συμβαίνουν στον κόσμο. Ισως χρειαστεί να σχεδιάσουμε νέες στρατηγικές, να αποκτήσουμε νέες γνώσεις ή ακόμα και να αναβαθμίσουμε τις δεξιότητές μας ή να κατακτήσουμε μια νέα…

Είτε πρόκειται για μια νέα τεχνολογία, μια ξένη γλώσσα, ή μια προηγμένη δεξιότητα, το να παραμένουμε ανταγωνιστικοί συχνά σημαίνει να μαθαίνουμε νέα πράγματα.

Η εκμάθηση νέων πραγμάτων είναι καθοριστικής σημασίας – πρέπει πάντα να προσπαθούμε να μαθαίνουμε. Αλλά χρειάζεται χρόνος και ο χρόνος είναι πολύτιμος. Πώς μπορούμε λοιπόν να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον χρόνο μας επιταχύνοντας τη διαδικασία εκμάθησης; Μεγαλώνοντας, καταλαβαίνουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε και τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται και κρατά τις πληροφορίες.

Οπότε ναι, το να μαθαίνουμε πιο γρήγορα είναι ίσως η πιο σημαντική δεξιότητα στη ζωή μας.

Δεν υπάρχει υπερδύναμη που να προορίζεται για λίγους προικισμένους ανθρώπους.

Το να μαθαίνεις γρήγορα εξαρτάται από το πόσο καλά γνωρίζεις πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός σου (και το σώμα σου!) και πώς να προσαρμόσεις τις δραστηριότητες μελέτης ανάλογα. Ο καθένας μπορεί να το κάνει. Είναι μια ικανότητα.

Προφανώς και ακολουθεί Sparkling Room, γιατί θέλω να μοιραστώ μαζί σου 4 συμβουλές που μπορούν να μας βοηθήσουν να μαθαίνουμε οτιδήποτε πιο γρήγορα.

Tip of the Day: Ο Σωκράτης είχε πει πως όσο πιο πολλά μαθαίνω, τόσο πιο πολύ καταλαβαίνω πόσο λίγα ξέρω… Η γνώση είναι δύναμη! Απόκτησέ την!

Καλό Σαββατοκύριακο!!!