Ο κανόνας των 5 ωρών

Καλημέρα σας αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Γνωρίζατε ότι ο Μπιλ Γκέιτς διαβάζει περίπου 50 βιβλία το χρόνο; Και ότι διαβάζει κυρίως βιβλία μη μυθοπλασίας αλλά αυτά που εξηγούν για το πώς λειτουργεί ο κόσμος;

Γιατί το κάνει αυτό;

Ο Γκέιτς λέει ότι η ανάγνωση δοκιμάζει την κατανόησή του και είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίο μαθαίνει νέα πράγματα. Ένα βιβλίο μπορεί επίσης να τον βοηθήσει να δει κάτι οικείο από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Το να είσαι μανιώδης αναγνώστης είναι χαρακτηριστικό πολλών από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ηγέτες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Elon Musk, Jack Ma και  Warren Buffett. Ο Buffett επενδύει το 80% του χρόνου του στο διάβασμα και τη σκέψη.

Εάν θέλετε να αποκτήσετε πλεονέκτημα έναντι των συναδέλφων και να προχωρήσετε, πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα του Γκέιτς και του Μπάφετ και  να αφιερώσετε ένα μέρος του ελεύθερου χρόνου σας για να μάθετε νέα πράγματα. 

Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να δεσμευτείτε για αυτοβελτίωση είναι υιοθετώντας τον κανόνα των πέντε ωρών.

Πώς λειτουργεί ο κανόνας των πέντε ωρών

Ο κανόνας των πέντε ωρών είναι μια απλή έννοια που επινοήθηκε για πρώτη φορά από τον Michael Simmons.

Περιλαμβάνει την αφιέρωση πέντε ωρών την εβδομάδα ή μίας ώρας κάθε εργάσιμη ημέρα σε σκόπιμη εξάσκηση ή μάθηση.

Η μάθηση έρχεται με πολλές διαφορετικές μορφές και ιδανικά περιλαμβάνει χρόνο για ανάγνωση, προβληματισμό και πειραματισμό.

  1. Η ανάγνωση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε. Εάν μια ώρα σας φαίνεται πολύ, ξεκινήστε αρχικά στοχεύοντας 30 λεπτά κάθε μέρα. Προσπαθήστε να κρατάτε πάντα ένα βιβλίο στην τσάντα σας.
  2. Ο προβληματισμός είναι ένα βασικό μέρος της μάθησης που βελτιώνει την απόδοση. Η εστίαση στο παρελθόν, σάς επιτρέπει να προσδιορίσετε τι κάνατε σωστά και τους τομείς στους οποίους θα μπορούσατε να βελτιώσετε. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη σκέψη και τη δημιουργία σημειώσεων σε ένα ημερολόγιο.
  3. Ο πειραματισμός έχει δημιουργήσει μερικές υπέροχες εφευρέσεις και προϊόντα. Η καινοτομία δεν προέρχεται από το να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά. Η Google επέτρεψε στους υπαλλήλους να πειραματίζονται με νέα έργα για το 20% του χρόνου εργασίας τους. Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να πειραματιστείτε είναι να εφαρμόσετε όσα έχετε μάθει μέσω της ανάγνωσης σε ένα πραγματικό σενάριο.

Χτίζοντας μια συνήθεια ανάγνωσης

Όλοι έχουμε πολυάσχολη ζωή και μπορεί να είναι δύσκολο να βρούμε τον χρόνο να καθίσουμε και να διαβάσουμε. Η ανάγνωση σου δίνει την ικανότητα να «επιβραδύνεις και να αποκτάς προοπτική» καθώς και «την ικανότητα να μπαίνεις στη θέση κάποιου άλλου».

Εξερευνήστε μια ποικιλία θεμάτων

Εκτός από βιβλία, ιστολόγια και ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μπορείτε επίσης να απορροφήσετε γνώσεις μέσω ηχητικών βιβλίων και podcast που μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους μετακινούνται αρκετά.

Η εκμάθηση του σωστού πράγματος τη σωστή στιγμή μπορεί να ανοίξει νέες ευκαιρίες.

Αλλά μην εστιάσετε μόνο σε θέματα που συνδέονται άμεσα με τον τρέχοντα ρόλο σας. Εξερευνώντας μια ποικιλία θεμάτων μπορείτε να επεκτείνετε τη σκέψη σας και να απελευθερώσετε τη δύναμη της δυνατότητας (θα επανέλθω γι’ αυτό).

Tip of the Day: Η μάθηση είναι η καλύτερη επένδυση του χρόνου μας. Όταν κάνουμε τη μάθηση συνήθεια θα είμαστε πιο επιτυχημένοι και παραγωγικοί στη ζωή.

Μπορεί η αλλαγή να χρειάζεται χρόνο για να συμβεί όμως θα αποκτήσουμε νέες δεξιότητες και γνώσεις που σίγουρα θα μας ωφελήσουν μακροπρόθεσμα.