Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
Αρχική Press Room Good news Korydallos Lake Park Walls και… το σκηνικό αλλάζει!

Korydallos Lake Park Walls και… το σκηνικό αλλάζει!

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πρότζεκτ δημόσιων τοιχογραφιών αλλάζει το αστικό τοπίο. Μιλάμε για το Korydallos Lake Park Walls!

Με έμπνευση τη φύση και έχοντας την τέχνη ως διέξοδο ελευθερίας Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες δημιούργησαν μια υπαίθρια γκαλερί τοιχογραφιών μεγάλης κλίμακας.

Το Korydallos Lake Park Walls είναι το πρότζεκτ που εκφράζει την αλλαγή, τη μεταμόρφωση του αστικού τοπίου μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία.

Στάσου και δες!

Αν περάσεις από τον Κορυδαλλό, θα δεις μπροστά στον τοίχο των πρώην γυναικείων φυλακών την εντυπωσιακή τοιχογραφία που φιλοξενεί ένα σύνολο από έργα street art. Στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Σολωμού πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμο στο κοινό το νέο, σύγχρονο, πράσινο πάρκο με την πρωτότυπη υδάτινη κατασκευή.

Εκεί πραγματοποιήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ δημόσιων τοιχογραφιών που έχουν γίνει στη χώρα μας! Ο τοίχος, συνολικής επιφάνειας άνω των 1.300 τετραγωνικών μέτρων, φιλοξενεί τα έργα των καλλιτεχνών που συνεργάστηκαν σαν μια δεμένη δημιουργική συντροφιά για να παρουσιάσουν το πρότζεκτ Korydallos Lake Park Walls. Η λίστα περιλαμβάνει καλλιτέχνες καταξιωμένους στον χώρο αλλά και ανερχόμενους.

Το όραμα

Για τη διοργάνωση του Korydallos Lake Park Walls ο δήμος Κορυδαλλού συνεργάστηκε με την Awesome Athens Experiences, μια δημιουργική ομάδα πίσω από δράσεις που με επίκεντρο τη street art μεταμορφώνουν την πόλη μέσα από events, τοιχογραφίες και αναπλάσεις δημόσιων χώρων. Η KRAFT Paints, μεγάλος χορηγός, βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλες τις δημιουργικές παρεμβάσεις που αφορούν το αστικό τοπίο, γεμίζοντας την πόλη με χρώμα.