Η γνώση είναι δύναμη…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!
Όλοι μας καθημερινά αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Στην πραγματικότητα τα θέματα που μας κρατούν “πίσω” έχουν ήδη λύσεις καθώς κάποιος άλλος έχει περάσει αυτό που περνάμε εμείς σήμερα.
Σε όποιους τομείς δυσκολεύομαι και αναζητώ απαντήσεις, στρέφομαι στα βιβλία και στα “ευρήματα” άλλων ανθρώπων – εκείνων που έχουν ήδη αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα και τα έχουν ξεπεράσει.
Με λίγα λόγια, πρέπει να μαθαίνουμε από τους άλλους. Η γνώση είναι δύναμη και μας διδάσκει ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτό.
Παρακάτω σου λέω μερικά ενθαρρυντικά quotes που έχω υιοθετήσει από άλλους:

Απλά Ξεκίνα!

1: «Αν περιμένουμε τη στιγμή που όλα, απολύτως όλα θα είναι τέλεια, δεν θα ξεκινήσουμε ποτέ». ~Ιβάν Τουργκένιεφ

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ζουν τα όνειρά τους γιατί πάντα κάτι περιμένουν: τη σύνταξη, τις ιδανικές συνθήκες, τα παιδιά να παντρευτούν, πιο πολλά χρήματα, μία αύξηση, για την κατάλληλη στιγμή, επ’ άπειρον!

Εδώ είναι η μόνη φορά που θα χρειαστεί να ξεκινήσετε τη διαδικασία: ΤΩΡΑ!

Ξεκίνα τώρα. Δεν πειράζει αν δεν είσαι έτοιμος. Κανείς δεν είναι. Αυτό που έχει σημασία είναι να ξεκινήσεις. Δουλέψτε τα υπόλοιπα καθώς προχωράτε. Έτσι ξεκίνησαν όλα όσα υπάρχουν – με ένα μόνο βήμα.

2: «Το να είσαι κυνικός για τις επιτυχίες των άλλων δηλητηριάζει τις πιθανότητές σου να δημιουργήσεις τις δικές σου». ~Αβραάμ Χικς

Είναι τόσο εύκολο να είσαι πικρόχολος για τις νίκες των άλλων. Συνήθιζα να μειώνω τον εαυτό μου κάθε φορά που διάβαζα για την επιτυχία κάποιου ατόμου – ένιωθα πικραμένος, θυμωμένος, ζηλιάρης και γενικά άχρηστος. Συνέκρινα τον εαυτό μου και ένιωθα αποτυχημένος. Τι στο καλό επιτυγχάνει αυτό;!
Η ζωή σας, τα αποτελέσματά σας, είναι συχνά μια αντανάκλαση της στάσης και της νοοτροπίας σας. Τι θα σπείρουν οι κυνικές, πικρές σκέψεις; Τι είδους σπόρους θα φυτέψει μια αρνητική στάση για το μέλλον σας; Πράγματα παρόμοιας φύσης. Άκα, σκουπίδια.
Αντίθετα, δείτε τις επιτυχίες των άλλων ανθρώπων με ενθουσιασμό: αν μπορούν να το κάνουν αυτοί, μπορείτε και εσείς. 

3: «Έχετε φτάσει ως εδώ λειτουργώντας κάτω από ένα σύνολο υποθέσεων. Το να εγκαταλείψετε αυτές τις υποθέσεις και να αγκαλιάσετε ένα νέο, μεγαλύτερο σύνολο μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνετε για να φτάσετε στο επόμενο επίπεδο». ~ Σεθ Γκόντιν

Είστε εκεί που βρίσκεστε λόγω των πεποιθήσεών σας. Αλλά τώρα που έχετε φτάσει σε αυτό το επίπεδο, τώρα τι;
Εάν οι πεποιθήσεις σας αλλάξουν, θα εκδηλώσετε κάτι διαφορετικό. Κάτι νέο. Αλλά οι ίδιες πεποιθήσεις, οι ίδιες υποθέσεις, οι ίδιοι ΚΑΝΟΝΕΣ που λειτουργούν για τα πάντα, θα αποφέρουν τα ΙΔΙΑ αποτελέσματα.
Η μετριότητα δεν είναι κλουβί. Απλώς κολλάει σε μία ταχύτητα. Έτσι, κάθε φορά που βαλτώνετε, να ξέρετε ότι ίσως αυτό που χρειάζεστε είναι μερικές νέες ιδέες και αλλαγές για να σας πάνε στην επόμενη πίστα.

4: «Κάθε πρωί γεννιόμαστε ξανά, αυτό που κάνουμε σήμερα είναι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία». ~ Βούδας

Αφήστε πίσω αυτό που έγινε χθες. Ότι έγινε έγινε. Η δύναμη βρίσκεται στο τώρα. Όχι στο παρελθόν. Όχι στο μέλλον. Στο τώρα. Σήμερα. Αυτή τη στιγμή.

5: «Το καλύτερο πράγμα για το μέλλον είναι ότι έρχεται μόνο μια μέρα τη φορά». ~Αβραάμ Λίνκολν

Η πραγματικότητα είναι ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις την απεραντοσύνη της ζωής μόνο μια μέρα τη φορά. Συχνά, όμως υπεραναλύουμε και το σκεφτόμαστε υπερβολικά, δημιουργώντας αφόρητα βάρη για τον εαυτό μας. Μην τα κάνετε μεγαλύτερα από όσο είναι.

6: Κίνδυνος ή απώλεια

«Η απουσία κινδύνου είναι ένα σίγουρο σημάδι μετριότητας». ~Σαρλ ντε Φουκώ

Είναι τόσο εύκολο να στριμώχνεσαι σε μια γωνία και να απολαμβάνεις την ασφάλεια και τις δικαιολογίες της αποφυγής κινδύνου. Τι θα πετύχει όμως αυτό; Μια ζωή με ασφάλεια και τίποτε άλλο. Στο τέλος υπάρχει πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος όταν λειτουργείς μόνιμα με ασφάλεια να σε οδηγήσει σε μια ζωή με απωθημένα και τύψεις. Προοριζόμαστε για πολλά περισσότερα.
Όπως είπε ο Jim Rohn, να πόσο επικίνδυνη είναι η ζωή: Δεν βγαίνεις ζωντανός από αυτήν.

Δώστε στον εαυτό σας μια ευκαιρία να την απολαύσετε στο έπακρο!

7: «Κάθε απόρριψη είναι μια πρόσθετη πληρωμή για τις οφειλές σας που κατά κάποιο τρόπο θα πιστωθεί ξανά στην εργασία σας». ~Τζέιμς Λι Μπερκ

Αν θέλετε να πετύχετε, συνεχίστε να αποτυγχάνετε. Μην τους αφήσετε να σας σταματήσουν. Μην τους αφήσετε να σας αποθαρρύνουν. Όλοι όσοι έχουν φτάσει στην κορυφή έπρεπε πρώτα να ξεπεράσουν αναρίθμητα εμπόδια και απορρίψεις. Το δικό σας success story είναι πολύ κοντά αρκεί να συνεχίσετε.

8: «Ο πρώτος πλούτος είναι η υγεία». ~ Ραλφ Γουόλντο Έμερσον

Ό,τι κι αν κερδίζεις, δεν είναι τίποτα αν είσαι πολύ άρρωστος για να το απολαύσεις.
Κυνηγήστε τα όνειρά σας. Δούλεψε σκληρά και έξυπνα και συνέχισε. Αλλά πάντα, ΠΑΝΤΑ, να φροντίζετε το πιο πολύτιμο περιουσιακό σας στοιχείο, το μόνο πράγμα που τα κάνει όλα δυνατά: τον εαυτό σας!