Κανένας άνθρωπος δε χρειάζεται περισσότερο διακοπές, από εκείνον που μόλις γύρισε από αυτές

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers και καλή σεζόν!!!

Ελπίζω να περάσατε καλά και να γεμίσατε μπαταρίες! Και τώρα τι; Ας είμαστε ειλικρινείς όσες μέρες και να έχουμε στη διάθεσή μας για διακοπές ποτέ δεν είναι αρκετές! Κάθε μα κάθε φορά η επιστροφή μας είναι το ίδιο δύσκολη μη σου πω και χειρότερη όσο μεγαλώνουμε και αυξάνονται οι υποχρεώσεις. Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που φλέρταρα εντόνως με την ιδέα της μόνιμης μετακόμισης στην επαρχία και στο δίλημμα Αθήνα ή χωριό η ζυγαριά έχει αρχίσει να γέρνει επικίνδυνα προς τα εκεί.

Υπάρχουν αμέτρητα ονόματα για τα συναισθήματα της απελπισίας και της λύπης που νιώθει κανείς μετά από διακοπές. Το να επιστρέφουμε στο σπίτι μας μετά από ένα ταξίδι αναψυχής μπορεί να είναι πιο δύσκολο από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι, ειδικά αν λείπουμε για περισσότερο από δύο εβδομάδες…

Η εξήγηση είναι απλή: τα ταξίδια μας προσφέρουν ατελείωτη ελευθερία. Είτε περπατάμε σε κάποιο μέρος που δεν έχουμε βρεθεί ξανά είτε απλά κολυμπάμε σε κάποια παραλία που μας αρέσει, ο χρόνος που αφιερώνουμε στον εαυτό μας εξερευνώντας και ταξιδεύοντας είναι μια ενδυναμωτική εμπειρία όπου έχουμε τη δυνατότητα επιτέλους να γινόμαστε κύριοι των δικών μας προγραμμάτων. Επιστρέφοντας λοιπόν και ενώ είχαμε συνηθίσει να ξυπνάμε σε νέα αξιοθέατα, ήχους και μυρωδιές ξαφνικά εν μία νυκτί, προσγειωνόμαστε απότομα στις συνήθειές μας, στη ρουτίνα να ξυπνάμε στο κρεβάτι μας, στην πόλη μας και όλα να μοιάζουν ακριβώς όπως τα αφήσαμε, ε και τότε ένα μικρό πολιτισμικό σοκ το παθαίνουμε!

Tip of the Day: Σαφώς και είμαστε τυχεροί και πρέπει να νιώθουμε ευλογημένοι που είμαστε καλά από πολλές απόψεις και έχουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε διακοπές. Φυσικά και πρέπει όλοι μας να νιώθουμε ευγνώμονες που τα καταφέραμε και φέτος να ξεκλέψουμε λίγες μέρες μακριά από τη ρουτίνα μας και να απολαύσουμε ξέγνοιαστες στιγμές όπως ακριβώς τις θέλαμε. Όμως η ευγνωμοσύνη που νιώθουμε δεν αναιρεί τα συναισθήματα που έχουμε επιστρέφοντας από τις διακοπές.

Γι’ αυτό, προφανώς και ακολουθεί Sparkling Room για να σου πως μερικά tips για το πώς να κάνεις την προσαρμογή σου μετά τις διακοπές πιο εύκολη.

Kαι όπως έλεγε ο Albert Hubbard, κανένας άνθρωπος δε χρειάζεται περισσότερο διακοπές, από εκείνον που μόλις γύρισε από αυτές…