Mind your mind…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Παρασκευούλα σήμερα και θα ήθελα να σκεφτείς ποιο είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα στον κόσμο. Θα μπορούσε να είναι υποκειμενική η απάντηση βεβαίως όμως θα μου επιτρέψεις να σου αναλύσω τη δική μου θεωρία. Υποκειμενικά λοιπόν μιλώντας πάντα και κατά τη γνώμη μου, το μυαλό είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα στη γη. Μπορεί να μας δώσει τον παράδεισο και την κόλαση ταυτόχρονα. Ο Λάο Τσε είχε πει και συμφωνώ απόλυτα μαζί του:

“Πρόσεχε τις σκέψεις σου, γίνονται λέξεις. Πρόσεχε τα λόγια σου, γίνονται πράξεις. Πρόσεχε τις ενέργειές σου, γίνονται συνήθειες. Πρόσεχε τις συνήθειές σου, γίνονται χαρακτήρας. Πρόσεξε τον χαρακτήρα σου, γίνεται το πεπρωμένο σου.»

Από την παραπάνω πρόταση, ο Λάο Τσε ξεκινά με τη λέξη «σκέψεις» που είναι το μυαλό μας. Ο τρόπος που σκεφτόμαστε, ο τρόπος που ερμηνεύουμε και ο τρόπος που καθορίζουμε κάτι και όλα όσα επεξεργαζόμαστε. Ακόμα κι αν κοιμόμαστε, το μυαλό μας δεν σταματά να λειτουργεί. Είναι ένα απίστευτο δώρο που μας έχει δώσει ο Θεός και μας κάνει όλους τόσο μοναδικά διαφορετικούς. Το μυαλό μας είναι η κινητήριος δύναμη που θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα, που δε σταματάει ποτέ να λειτουργεί, ένα πραγματικό υπερόπλο για όλους όσους γνωρίζουν πώς να το χρησιμοποιούν.

Αν το μυαλό μας είναι ο άνεμος, ο τρόπος που σκεφτόμαστε είναι το πανί. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να κατευθύνουμε τον άνεμο όμως μπορούμε να προσαρμόσουμε το πανί. Ιδανικά: δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε γνώμη. Πρακτικά: δεν μπορούμε να επιλέξουμε τι είδους περιεχόμενο θα εμφανίζεται στα  social μας αλλά έχουμε την επιλογή να το παραλείψουμε. Πού θέλω να καταλήξω; Μην σκορπάς το μυαλό σου και τις σκέψεις σου σε πράγματα που δεν το ωφελούν, δεν το τρέφουν σωστά, σε κείμενα και εικόνες που σε εγκλωβίζουν στη μετριότητα και ακόμα παρακάτω.

Tip of the Day: Άσε το μυαλό σου ελεύθερο και θα σε καταπλήξει! Εκπαίδευσε το μυαλό σου σωστά και αυτό το επικίνδυνο “πράγμα” που ίσως δεν κατανοούμε απόλυτα, θα γίνει φύλακας και σύμμαχός σου. Και σε παρακαλώ, σταμάτα να σπαταλάς φαιά ουσία και να ταλαιπωρείς αυτό το πολύτιμο δώρο για τη γνώμη, τις σκέψεις και τις θεωρίες άλλων. Γιατί όπως λέει και ο φίλος μας πια Λάο Τσε: «Να νοιάζεσαι τι σκέφτονται οι άλλοι και θα είσαι πάντα φυλακισμένος τους».