Διαπρέπουν οι Έλληνες εκθέτες στη SIAL 2022!

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Το σημερινό editorial έρχεται σε σας απευθείας από την πόλη του φωτός, το Παρίσι, καθώς είμαι εδώ για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση της χρονιάς στον χώρο του τροφίμου και του ποτού (SIAL 2022).
Οι εκθέτες ξεπερνούν τους 7.000 και στο σημείο αυτό δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην προσπάθεια όλων αυτών των ελληνικών επιχειρήσεων, 310 στον αριθμό παρακαλώ, που έχουν ταξιδέψει ως εδώ για να διεκδικήσουν μια θέση στο παγκόσμιο ράφι.
Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που γίνεται εδώ και είναι μεγάλη η αγωνία για όλους τους εκθέτες αν η επένδυση που έκαναν για να συμμετάσχουν σε μια έκθεση (το κόστος είναι μεγάλο και γι’ αυτό αναφέρομαι σε επένδυση) θα αποφέρει καρπούς ή απλά θα φύγουν άπραγοι. Το έχω ξαναπεί η συμμετοχή στις εκθέσεις θέλει επιμονή, υπομονή και συνέπεια.
Θα μου πεις γιατί μας τα λες αυτά, αφού πέραν της εθνικής περηφάνειας που πρέπει να νιώθουμε κάθε φορά που ένα ελληνικό προϊόν εξάγεται ανά τον κόσμο δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο! Λάθος. Μπορούμε να κάνουμε και σου τα λέω όλα αυτά για να σου θυμίσω να στηρίζεις τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις! Αν δυσκολεύεσαι να τα διακρίνεις υπάρχει η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και μπορείς να βρεις το σήμα της στις συσκευασίες των προϊόντων. Το τρίπτυχο της επιτυχίας της είναι: ελληνικές πρώτες ύλες, έδρα και παραγωγή στην Ελλάδα και αποκλειστικά Έλληνες μέτοχοι.
Έχουμε υπέροχα ελληνικά προϊόντα που συναγωνίζονται και -στην πλειοψηφία τους- ξεπερνούν όλους τους ξένους κολοσσούς σε ποιότητα, γεύση και πρώτες ύλες.
Tip of the Day: Αν έχεις την ευχέρεια να επιλέγεις ελληνικά προϊόντα, θα ήθελα να το κάνεις. Φτάνει μόνο μια επίσκεψή σου σε ευρωπαϊκή έκθεση για να καταλάβεις το γιατί.
Οι ελληνικές εξαγωγές δηλώνουν βροντερό “παρών” και στο Παρίσι και όπως συνηθίζουμε ως ελληνική αποστολή τα τελευταία χρόνια, οι εντυπώσεις που αφήνουμε είναι πάντα οι καλύτερες!