Ένα πιάτο που σύστησαν οι Γενοβέζοι ναυτικοί στη Σικελία 10 αιώνες πριν, το αγαπημένο
φαγητό των βοσκών της Ρώμης και μια συνταγή με τρούφα από τα βάθη ενός υγρού δάσους
στην Ούμπρια… αυτές είναι μερικές στάσεις από το ταξίδι του “Giro d’ Italia” της La
Pasteria, που μας φέρνει μοναδικές γεύσεις αλλά και εικόνες από μια χώρα με
γαστρονομική παράδοση τόσο πλούσια όσο και η ίδια η ιστορία της.
Η La Pasteria παρουσιάζει μια σειρά από νέες γευστικές επιλογές, εμπνευσμένες από διάφορες περιοχές της Ιταλίας. Οι chefs της La Pasteria μας ταξιδεύουν και μας συστήνουν συνταγές που αναδεικνύουν μια σειρά επιλεγμένων συστατικών υψηλής ποιότητας, που έρχονται απευθείας από τη γειτονική χώρα. Από το πιο κλασικό “Cacio e Pepe”, μέχρι το
σισιλιάνικο rigatoni “Pesto Rosso” και την πιο ιδιαίτερη “Pancetta Regio Emilia” με
μανιτάρια Πορτομπέλο και μαρμελάδα σύκου, τα νέα πιάτα της La Pasteria προσφέρουν
μοναδικές γευστικές εμπειρίες που πρέπει να δοκιμάσετε!
Σε ένα event ειδικά σχεδιασμένο για “foodies” που οργανώθηκε στο κατάστημα του
Κολωνακίου, οι executive chefs της La Pasteria, Χρήστος Τσάβεζ και Βασίλης Ψυμούλης,
μοιράστηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εμπνεύστηκαν το σχεδιασμό
του νέου limited menu Giro d’ Italia. Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να
δοκιμάσουν τις νέες γεύσεις και να φωτογραφηθούν επάνω σε μια Vespa Pic Nic, το
απόλυτο σύμβολο της ξενοιασιάς και του στυλ που συνοδεύει την αίσθηση ενός
πραγματικού ταξιδιού στην Ιταλία. Aνάμεσά τους ήταν και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Εβελίνα Νικόλιζα, η Νάνσυ Παραδεισανού και ο Πέτρος Συρίγος.