Paper moisturizer: Eνυδατική κρέμα από χαρτί!

Eνυδατική κρέμα από χαρτί, το έχετε ξανακούσει; Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας ανέπτυξαν μία νέα τεχνολογία, που μετατρέπει τα προϊόντα ομορφιάς με βάση το νερό και το λάδι, όπως είναι η ενυδατική κρέμα, σε μικρά στεγνά κομμάτια χαρτιού. Όπως αναφέρει ο Sheng Qi, καθηγητής Επιστήμης και Τεχνολογίας Φαρμακευτικών Υλικών, «Βγάζουμε το νερό με μια ειδική διαδικασία και μένουν τα στέρεα υπολείμματα, που σχηματίζουν πολύ λεπτές ίνες που προσγειώνονται η μία πάνω στην άλλη. Αυτές οι ίνες, μετά, σχηματίζουν αυτό το υλικό, το οποίο μοιάζει με ένα κομμάτι χαρτί».

Η paper moisturizer μειώνει σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα στο περιβάλλον. Επιπλέον, αντίθεση με τα υγρά, δεν χρειάζεται πολύ καύσιμο για τη μεταφορά της. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Sheng Qi «Το 98% του νερού σε προϊόντα όπως ενυδατική κρέμα, αντηλιακή κρέμα, σαμπουάν και conditioner μπορεί να αφαιρεθεί».

Οι χάρτινες ενυδατικές κρέμες δεν είναι απαραίτητο να τοποθετούνται σε πλαστική συσκευασία για να αποφεύγονται οι διαρροές. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζονται συντηρητικά, δεδομένου ότι αυτή η τεχνολογία βελτιώνει τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Από την άλλη, η paper moisturizer για να παραχθεί χρειάζεται πολλή θερμότητα και αυτό έχει ως επίπτωση αν η κρέμα περιέχει ευαίσθητα συστατικά, “όπως τα πεπτίδια και οι πρωτεΐνες, τα οποία είναι πολύ ευαίσθητα στη θερμότητα” να χάσουν τη δραστικότητά τους.