Βρες τη δική σου πηγή χαράς και νιώσε ευγνωμοσύνη!

Καλημέρα SayYessers!!!

Με άλλη διάθεσή σήμερα αφού Παρασκευούλα πριν από τριήμερο…

Βλέπεις πως κάτι τόσο μικρό μπορεί απλά να σου αλλάξει τη διάθεση; Τα προβλήματα που τρέχουν στα οικονομικά, στα επαγγελματικά, στα προσωπικά δεν μας αφήνουν πολύ χρόνο να χαρούμε μέσα στην καθημερινότητά μας, έτσι όλοι περιμένουμε για μία Παρασκευή, ένα τριήμερο ή κάποιες μέρες διακοπών.

Δυστυχώς αυτές οι μέρες είναι απλά μία μικρή παρένθεση στη ζωή μας ενώ οφείλουμε στον εαυτό μας να νιώθουμε χαρούμενοι και ανέμελοι πολύ συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα ή τρεις φορές το χρόνο.

Είναι κοινώς αποδεκτό πως τα περισσότερα προβλήματα, τα οποία και κουβαλάμε μαζί μας στο σπίτι, είναι τα επαγγελματικά – οικονομικά. Έτσι όλη αυτή η ένταση που ζούμε όλη μέρα μεταφέρεται και στο σπίτι μας.

Αν όμως κάνεις ένα βήμα πίσω και σκεφτείς αισιόδοξα για όσα έχεις και όσα θα έρθουν, έτσι μαγικά θα γεμίσει η ζωή σου με χαρά.

Θα σου πω τις δικές μου πηγές χαράς και όπως πάντα σε περιμένω για να μοιραστούμε και τις δικές σου…

Πάμε λοιπόν να καταγράψω τι μου δίνει χαρά:

1. Ο σύντροφός μου. Χρόνια αγάπης και κοινής ζωής. Είναι η αγάπη μου, ο καλύτερός μου φίλος και η αδερφή ψυχή μου. Και αυτό μου φέρνει χαρά.

2. Τα παιδιά μας. Μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα και ξετυλίγουν την απίστευτη προσωπικότητά τους και εγώ ευγνωμονώ κάθε μέρα το Θεό που με φωνάζουν μαμά. Ναι, αυτά τα πονηρά μουτράκια μου φέρνουν χαρά.

3. Η οικογένειά μας. Όπως όλοι, έχουμε περάσει τα δικά μας ζόρια και τις δικές μας απώλειες όμως είμαι ευγνώμων για αυτούς που έχουμε μείνει πίσω και συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε μαζί απολαμβάνοντας ο ένας τον άλλο. Αυτό μου φέρνει χαρά όσο και αν γκρινιάζω για τις οικογενειακές συγκεντρώσεις.

4. Ο σκύλος μου. Αυτό το τριχωτό μουσούδι, με τα μεγάλα καφέ διαπεραστικά μάτια που τρελαίνεται μόλις μπω στο σπίτι. Και μου φέρνει χαρά.

5. Η υγεία μας. Συνειδητοποιώ ότι δεν είμαι 20 πια και προφανώς έχω προβλήματα όμως σε σύγκριση με άλλους ανθρώπους, ναι είμαι καλά. Και αυτό μου φέρνει χαρά.

6. Εργασία. Έχω τη δουλειά μου και όσο και να γκρινιάζω ξέρω πως δεν είμαι δέντρο να έχω ρίζες και μπορώ όποτε θέλω να φύγω, να το παλέψω και να δοκιμάσω την τύχη μου κάπου αλλού. Αυτό μου δίνει ελευθερία και η ελευθερία με γεμίζει με χαρά.

7. Σκοπός. Απολαμβάνω τη λειτουργία της επιχείρησής μου και δεν μπορώ με λόγια να περιγράψω τη δύναμη που παίρνω από σας, από ένα απλό email, ένα post στα social ή την προσωπική επαφή μας. Αυτή είναι η ανταμοιβή μου. Η επαφή μας. Και μου φέρνει χαρά.

8. Δίνοντας. Είμαστε ευλογημένοι να έχουμε λίγα ή πολλά, μικρή σημασία έχει. Δίνουμε λοιπόν σε όσους δεν έχουν, είτε από το χρόνο μας είτε από τα χρήματά μας. Ωστόσο, το σύμπαν συνωμοτεί και να ξέρεις ότι δίνοντας οι ευλογίες πολλαπλασιάζονται ξανά στη ζωή. Και αυτό μου φέρνει χαρά.

9. Ειρήνη μέσα μου. Αποδέχομαι όλα τα λάθη που έχω κάνει, όλα τα στραβά του χαρακτήρα μου και για πρώτη φορά τα αγκαλιάζω, είμαι εγώ. Επικεντρώνομαι λοιπόν σε όλα όσα έχω, στις απλές απολαύσεις και στα μικρά χαζά πράγματα που μου φέρνουν χαρά.

10. Πεπρωμένο. Μέσω της πίστης μου, πιστεύω ότι αυτή η ζωή δεν είναι το μόνο που υπάρχει και κάποια μέρα θα ξαναδώ αυτούς που τώρα μου λείπουν. Αυτό μου φέρνει αγαλλίαση καθώς η ζωή επιταχύνεται και ο χρόνος είναι αμείλικτος. Και η προσμονή ότι κάπου θα ξαναβρεθούμε με ανακουφίζει και μου φέρνει χαρά.

Tip of the Day: Αν θέλεις γράψε κάπου γιατί είσαι ευγνώμων στη ζωή σου και ποια μικρά πράγματα σου φέρνουν χαρά. Όταν νιώθεις χαμένος διάβαζέ τα ξανά να παίρνεις κουράγιο και δύναμη να συνεχίσεις.

Και θα σου πω ένα μικρό μυστικό: όταν γυρνάς σπίτι από τη δουλειά, το πρώτο νέο που θα μοιράζεσαι με τον άνθρωπό σου να είναι το καλύτερο πράγμα που συνέβη εκείνη την ημέρα. Χωρίς εξαιρέσεις. Μόλις περάσεις την πόρτα του σπιτιού σου μην αναφέρεις τίποτα αρνητικό. Κανένα παράπονο. Μόνο το καλύτερο πράγμα εκείνης της μέρας, ακόμα κι αν ήταν απλώς ένα καλό φλιτζάνι καφέ.

Καλό τριήμερο είπαμε; Σε φιλώ!