Το Hansaplast συνεργάζεται με το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» για την εκπαίδευση των παιδιών στις πρώτες βοήθειες

Μέχρι το 2025, πάνω από 200.000 παιδιά παγκοσμίως θα έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις στις πρώτες βοήθειες, ώστε να μπορούν να περιποιούνται εγκαίρως τα τραύματά τους και με τρόπο που θα τα προστατεύει αποτελεσματικά από τις ανεπιθύμητες μολύνσεις. Κάτι τέτοιο θα πραγματοποιηθεί σε άμεση συνεργασία με τοπικούς φορείς και με τους πλέον ειδικούς στην αντιμετώπιση του τραύματος.

Το Hansaplast αναλαμβάνει αυτή την κοινωνική αποστολή με στόχο να ανακουφίσει τον πόνο και το άγχος κατά τα μικροατυχήματα, ώστε να μπορούν όλοι, ειδικά τα παιδιά, να απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους δραστηριότητες ανενόχλητοι.

Από το 2022, το έτος της 100ης επετείου του, το Hansaplast βάζει στόχο να ανταποδώσει στην κοινωνία την τεράστια υποστήριξη που έχει λάβει όλα αυτά τα χρόνια, ξεκινώντας εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιασμένα αποκλειστικά για παιδιά.
Έτσι, τα παιδιά ανά τον κόσμο εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες, με σκοπό να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης που προκαλείται από καθημερινούς τραυματισμούς. Με όραμα να υλοποιηθεί αυτό το κοινωνικό έργο σε όλη την υφήλιο, συνεργάζεται με σημαντικούς φορείς, που βάζουν με τη σειρά τους ένα λιθαράκι σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Έτσι, μαζί με τοπικούς φορείς, δημιουργείται ενημερωτικό υλικό, που θα αποτελέσει τη βάση για την εκπαίδευση όσο περισσότερων παιδιών αλλά και εκπαιδευτικών.