Έρωτας είναι, θα περάσει;

Καλημέρα SayYesser!!!

Το Καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και εκτός αν ανήκεις στους Χειμωνάκηδες δεν μπορεί αυτός ο ήλιος να μη σου φτιάχνει τη διάθεση. Καλοκαίρι ίσον ξεγνοιασιά, μπάνια, καλοπέραση και έρωτας. Αλήθεια πόσους καλοκαιρινούς έρωτες έχεις ζήσει που νόμιζες ότι θα κρατήσουν για πάντα; Πόσες φορές στη ζωή σου ένιωσες τρελαμένος για κάποιον και τώρα το θυμάσαι και γελάς – ή υποφέρεις ακόμα;

Έρωτας είναι θα περάσει; Ναι, μάλλον. Συνήθως οι έρωτες, αυτοί οι παθιασμένοι, οι ίσως παράνομοι κάποιες φορές, δεν γεννήθηκαν για να ζήσουν για πάντα. Ήρθαν στη ζωή μας απλά για να τους νιώσουμε, κάτι να πάρουν και κάτι να αφήσουν.

Όμως αν είσαι από τους τυχερούς ο έρωτας θα περάσει αλλά δε θα φύγει, θα γίνει αγάπη και ίσως -λέω ίσως, αν είσαι από τους πολύ πολύ τυχερούς θα γίνει πραγματικότητα αυτό το όνειρο του “για πάντα”. Κρατάει ο έρωτας για πάντα; Μπορεί να κρατήσει αυτός ο ενθουσιασμός και οι πεταλούδες στο στομάχι μέχρι τα βαθιά σας γεράματα; Δεν ξέρω. Μου φαίνεται απίθανο. Για να είμαι ειλικρινής όμως είχα την τύχη να γνωρίσω τέτοια ζευγάρια και σύμφωνα με το δικό μου μότο στη ζωή “οτιδήποτε μπορείς να το κάνεις γιατί εφόσον υπάρχει κάποιος, έστω και ένας που τα έχει καταφέρει στον κόσμο τότε μπορείς και εσύ”. 

Όμως αυτό το εγχείρημα χρειάζονται δύο και αν θέλεις να πετύχεις ή έστω να προσπαθήσεις το “για πάντα”, η συνεργασία κρίνεται απαραίτητη. Μα θα μου πεις μιλάμε για έρωτα, για αγάπη και συναίσθημα και εσύ μιλάς για συνεργασία; Ναι. Απόλυτο ναι. It takes two to tango και η κάθε σχέση είναι μία συνεργασία, είναι ένας χορός που απαιτεί δύο παρτενέρ να κινούνται μεταξύ τους όπως τα φέρνει η ζωή. Άλλοτε νιώθουμε καλά μαζί και κινούμαστε σε σειρά, άλλοτε αντιμετωπίζουμε δυσκολίες που μας φέρνουν σε αντίθεση.

Tip of the Day: Κοίταξε τον σύντροφό σου, νιώθεις καλά όταν βρίσκεται γύρω σου; Περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί; Πόσο καιρό έχετε να βγείτε ραντεβού οι δυο σας μόνο και σε περίπτωση που έχετε παιδιά, να μην μιλήσετε καθόλου για αυτά; Πότε ήταν η τελευταία φορά που συζητήσατε για κοινούς στόχους και όνειρα; Η σχέση θέλει προσπάθεια γιατί ο έρωτας μάλλον θα περάσει, οι πεταλούδες θα πάψουν να πετάνε και στο τέλος αν είμαστε τυχεροί θα μείνει η αγάπη, ο σεβασμός και οι κοινές μας αναμνήσεις…