Ο Ομπάμα δίνει tips για επιτυχημένη καριέρα

Επισκέφθηκε την Ελλάδα, απόλαυσε τις ομορφιές της χώρας μας και πριν αποχωρήσει έδωσε πολύτιμα μαθήματα επιτυχίας! Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μας προτρέπει να ανησυχούμε περισσότερο για το τι θέλουμε να κάνουμε από το τι θέλουμε να γίνουμε!

Στο πλαίσιο εκδήλωσης του “Obama Foundation Leaders” του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος που προσφέρει υποτροφίες σε σπουδαστές ανά τον κόσμο, ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε για τα δύο πράγματα κάνουν έναν άνθρωπο να ξεχωρίζει. Το πρώτο είναι η διάθεση να αναλάβει δράση και το δεύτερο αναφέρεται στο πόσο επικεντρωμένος είναι στο αντικείμενό του.

Διάθεση για δράση

Όπως χαρακτηριστικά είπε “Έχω δει σε κάθε επίπεδο ανθρώπους που είναι πολύ καλοί στο να περιγράφουν προβλήματα, πολύ λεπτομερείς και εξηγούν τι πήγε στραβά σε κάτι, ή γιατί κάτι δεν μπορεί να διορθωθεί. Όμως αυτό το οποίο αναζητώ -ανεξαρτήτως πόσο μικρό ή πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα-, είναι κάποιον που θα πει άσε με να το φροντίσω. Ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε πως “ο καλύτερος τρόπος για να τραβήξεις την προσοχή είναι αυτό που σου αναθέτουν”, ενώ τόνισε πως οι υπεύθυνοι θα το προσέξουν, με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό!

Επικεντρώσου στο τι θέλεις να κάνεις

Ο Μπαράκ Ομπάμα σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: “Πιστεύω ότι πολύ συχνά οι άνθρωποι έχουν στο μυαλό τους: θέλω να γίνω βουλευτής στα 30 μου. Θέλω να κάνω πολλά λεφτά. Σε αυτή την ηλικία, οι άνθρωποι που έχω βρει ότι είναι περισσότεροι επιτυχημένοι είναι οι άνθρωποι που λένε θέλω πραγματικά να ασχοληθώ με τα κομπιούτερς και να καταλάβω πώς λειτουργούν και στο τέλος καταλήγουν να είναι ο Μπιλ Γκέιτς”. Όπως επισήμανε όταν οι άνθρωποι ξέρουν τι θέλουν και εστιάζουν σε αυτό, το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους θα είναι θετικό: “Έχουν μια απίστευτη καριέρα γιατί επικεντρώνονται σε ένα πράγμα. Αν αυτό που κάνεις σε απορροφά, θα γίνεις πολύ καλός σε αυτό. Και ανεξαρτήτως αν ανταμείβεται, αναγνωρίζεται, παίρνεις τις θέσεις που θέλεις ή όχι, το ταξίδι θα είναι καλό”.

info

Τι είναι το “Obama Foundation Leaders”

Πρόκειται για ένα εξάμηνης διάρκειας πρόγραμμα που εντοπίζει άτομα που εργάζονται στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στην κοινωνία των πολιτών, τα οποία έχουν επιδείξει έργο στην προώθηση του κοινού καλού, εστιάζοντας κυρίως στις κοινές αξίες και την ηθική ηγεσία, που αποτέλεσαν το όραμα του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα. Μέσα από την ενδυνάμωσή τους και την ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων, το Obama Foundation Leaders επιδιώκει να αναδείξει μια νέα γενιά ενεργών πολιτών, που θα λειτουργήσουν ως θετικά πρότυπα και θα δημιουργήσουν απτές λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινότητές τους, οι χώρες τους και ο κόσμος γενικότερα.