Τι είναι το groundhogging και γιατί αυτοσαμποτάρεσαι;

Γνωρίζεις κάποιον, εντυπωσιάζεσαι και πιστεύεις ότι είναι η ιδανική περίπτωση συντρόφου για σένα. Σύντομα όμως τα πράγματα παίρνουν μια όχι και τόσο καλή τροπή για την… επίδοξη σχέση. Ό,τι πίστευες δεν ισχύει και αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που σου συμβαίνει.

Εάν βρίσκεστε κολλημένοι σε έναν κύκλο ραντεβού με τον ίδιο τύπο συντρόφου, θα έχετε επανειλημμένα το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα… και αυτό λέγεται groundhogging.

Ενώ η τάση να βγαίνεις συνέχεια με τον ίδιο τύπο συντρόφου μπορεί να πηγάζει από καλές προθέσεις – όπως ένα αίσθημα άνεσης ή μια επιθυμία να ακολουθήσεις έναν συγκεκριμένο «τύπο» που πιστεύεις ότι είναι κατάλληλος για σένα – οι ειδικοί στις γνωριμίες λένε ότι αυτό μπορεί να εμποδίσει σοβαρά τις πιθανότητές σου στο να βρεις την αληθινή αγάπη.

Πώς θα βγεις από τον φαύλο κύκλο
Αν δεν αποδεχτείς τι σου συμβαίνει και δεν το αναγνωρίσεις, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Θα πρέπει λοιπόν αρχικά να συνειδητοποιήσεις τι συμβαίνει, να σκεφτείς τις μέχρι τώρα σχέσεις σου και το μοτίβο συμπεριφοράς σου. Αφιέρωσε χρόνο για να σκεφτείς τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις – μην κάνεις βιαστικές κινήσεις! Μπορεί να εκπλήξεις τον ευατό σου, και αυτό που θέλεις ουσιαστικά να έχει πολύ μεγάλη απόσταση από αυτό που αναζητούσες μέχρι τώρα.

Η μεγάλη παγίδα
Έχεις σκεφτεί μήπως βγαίνεις συνέχεια ραντεβού και αναζητάς απλώς να γεμίσεις το κενό που υπάρχει στη ζωή σου; Αν συμβαίνει αυτό, είναι πολύ πιθανό να κάνεις μεγάλους συμβιβασμούς, με αποτέλεσμα να ζεις συνέχεια παρόμοιες αδιέξοδες καταστάσεις και σχέσεις που λήγουν με τον ίδιο άδοξο τρόπο.

Μήπως αυτά που τώρα θα διαβάσεις σου θυμίζουν κάτι; Αν ναι, είναι στο χέρι σου να βάλεις ένα τέλος στο groundhogging!

– Οι σχέσεις σου είναι σαν copy paste η μία της άλλης, έχουν την ίδια έκβαση και οι πρώην σου μοιάζουν πολύ μεταξύ τους αναφορικά με τον χαρακτήρα τους και τον τρόπο συμπεριφοράς τους απέναντί σου.

– Δεν είσαι καθόλου επιλεκτικός/ή, ανέχεσαι πολλά και επιδιώκεις να κάνεις μια νέα σχέση πολύ γρήγορα, παρά τα σημάδια που δείχνουν το αντίθετο.