Ποια χρώματα βοηθούν τα παιδιά να διαβάζουν!

Τα σχολεία ξεκίνησαν κι έτσι τα παιδιά άρχισαν να μελετούν τα μαθήματά τους καθημερινά. Ξέρετε ότι τα χρώματα που κυριαρχούν στον χώρο που τα παιδιά διαβάζουν επηρεάζει την παραγωγικότητα και τη συγκέντρωσή τους;

Πάμε να δούμε ποια χρώματα είναι σύμμαχοι της αποδοτικής μελέτης!

Πράσινο
Το πράσινο είναι κορυφαία επιλογή αναφορικά με την καλή συγκέντρωση. Ενισχύει την αρμονία, συμβολίζει την ανάπτυξη και την ασφάλεια. Παραπέμπει στη φύση και γι’ αυτό μας ηρεμεί και καταπολεμά το στρες.

Tip
Μην επιλέξετε πολύ έντονες αποχρώσεις του πράσινου ώστε να μην αποσυντονίζουν.

Μπλε
Το μπλε αυξάνει την παραγωγικότητα και βοηθάει στη συγκέντρωση, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται συχνά σε χώρους μελέτης.

Tip
Oι πιο σκούρες αποχρώσεις του μπλε είναι πιο αποτελεσματικές αναφορικά με τη συγκέντρωση.

Πορτοκαλί
Αν το δωμάτιο μελέτης είναι βαμμένο σε έντονο πορτοκαλί δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά κάποιες πινελιές κίτρινου ή πορτοκαλί ενισχύουν την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα.

Tip
Συνδυάστε το πορτοκαλί με γήινα χρώματα για όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα που βοηθά στην καλύτερη συγκέντρωση.

Λευκό
Επειδή δεν αποσπά την προσοχή του παιδιού, το βοηθά να μελετά απερίσπαστο.

Tip
Συνδυάστε το λευκό με κάποιο έντονο χρώμα που αρέσει στο παιδί, γιατί πάντα θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη το προσωπικό του γούστο. Λίγες κόκκινες, μωβ, μπλε ή ροζ λεπτομέρειες θα δώσουν χρώμα και ζωντάνια στο παιδικό δωμάτιο.

Γιατί το μπλε είναι το πιο δημοφιλές χρώμα στον κόσμο

Σε μία μελέτη ρωτήθηκαν άνθρωποι από 10 χώρες σε τέσσερις ηπείρους ποιο ήταν το αγαπημένο τους χρώμα. Το μπλε κέρδισε παντού!

Η καθολική απήχηση του μπλε σύμφωνα με ειδικούς οφείλεται πιθανότατα στη συσχέτισή του με τον ουρανό και το νερό.  Γι’ αυτό άλλωστε και το μπλε είναι ένα χρώμα που μας χαλαρώνει και μας ηρεμεί. Ακόμη, το μπλε συνδέεται με την αξιοπιστία. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το να επιλέγει κανείς το μπλε χρώμα στο ντύσιμό του κάνει τους άλλους να τον εμπιστεύονται πιο εύκολα. Δεν είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο χρώμα επιλέγεται πολύ συχνά από επιχειρήσεις και brands.