Enjoy Springtime!

 


Απολαύστε την πιο αισιόδοξη εποχή του χρόνου με όλες σας τις αισθήσεις!

Σας προτείνουμε προϊόντα και συνταγές που θα ενθουσιάσουν εσάς και όσους μοιραστούν μαζί σας υπέροχες γεύσεις… με άρωμα άνοιξης!

Η νηστεία είναι μια καλή αφορμή για αποτοξίνωση. Σας προτείνουμε τα καλύτερα!

Ξεκινάμε με τα νηστίσιμα!

Αλμυρές γεύσεις και σνακ

Μασούτης Από Τον Τόπο Μας
Ρολίνια Μίνι Με Πατάτα
Τραγανά μίνι ρολίνια με πατάτα φτιαγμένα από
διαλεχτά υλικά. Με εύκολο και γρήγορο ψήσιμο
συνοδεύουν κάθε σας περίσταση.

Μασούτης Από Τον Τόπο Μας
Κριτσίνια Πολυδημητριακά
Νηστίσιμα κριτσίνια πολυδημητριακά,
πολύσπορα. Υψηλή περιεκτικότητα
σε εδώδιμες ίνες. Χωρίς λακτόζη.

Μασούτης Από Τον Τόπο Μας
Ελιές Καλαμών Jumbo
Ελιές Καλαμών σε εξαιρετικό παρθένο
ελαιόλαδο από τη Λακωνία. Βάλτε τις
στις σαλάτες σας ή απολαύστε τις σαν
ορεκτικό. Προϊόν ελληνικής παραγωγής.

Θέλω κάτι γλυκό…

Μασούτης Από Τον Τόπο Μας
Χαλβάς Κακάο
Αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων
και βιταμινών. Είναι ένα από τα πιο θρεπτικά
γλυκίσματα της Σαρακοστής. Ιδανική επιλογή για
όλες τις ώρες της ημέρας. Με υπέροχη γεύση κακάο.

Μασούτης Από Τον Τόπο Μας
Ντακάκι Ολικής Άλεσης Με Χαρούπι
Ντακάκια με χαρούπι ολικής άλεσης.
Προϊόν ελληνικής παραγωγής.

Μασούτης Από Τον Τόπο Μας
Μπισκότα Βρώμης
Με Δημητριακά & Μέλι
Μπισκότα ολικής άλεσης με βρώμη,
μέλι και 3 δημητριακά.

 

It’s cooking time!

Σηκώστε μανίκια και ξεκινάμε!

Κουκουλωτό αρνί

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

• 1,2 κιλά αρνίσιο μπούτι α/ο (σε κύβους)
• 3 τεμ. μπόλιες αρνίσιες
• 100 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
• 100 γρ. Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Τοματοπολτός
• 150 γρ. MrGrand ντομάτα (τριμμένη)
• 80 ml MrGrand Χυμός Λεμονιού
• 80 ml Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Ελαιόλαδο
Εξαιρετικό Παρθένο ΠΟΠ Ρεθύμνου
• 2 σκελ. σκόρδο
• 3 γρ. MrGrand Μπαχάρι Ολόκληρο
• 3 γρ. MrGrand Κύμινο Τριμμένο
• 1 κ.σ. MrGrand Ξύδι
• 8 γρ. Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Αλάτι
• 3 γρ. MrGrand Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 50γρ.
• 1,5 κιλό πατάτες

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

– Βάζουμε τις μπόλιες σε κρύο νερό με λίγο ξύδι και τις αφήνουμε για 15 λεπτά. Στραγγίζουμε και τις κόβουμε στα τέσσερα.
– Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε τη γέμιση στις μπόλιες και τυλίγουμε σε μπάλες.
– Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, με το κλείσιμο από κάτω. Κόβουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε με το λάδι και το λεμόνι.
– Τις στρώνουμε στο ταψί ανάμεσα στο αρνί.
-Προσθέτουμε 250 ml ζεστό νερό και ψήνουμε στους 180°C για 1,5 ώρα.

Δες τη συνταγή εδώ.

Γεμιστό τσουρέκι με βύσσινο

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

• 360 ml MrGrand Γάλα Πλήρες 3,5% Λιπαρά Ύψηλής Θερμικής
Επεξεργασίας
• 4 κ.σ. MrGrand Ζάχαρη Καστανή
• 20 γρ. ξερή μαγιά
• 3 Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Αυγά Μεσαία
• ξύσμα από ένα πορτοκάλι
• 200 γρ. MrGrand Βούτυρο Αγελάδος (λιωμένο)
• 1000 γρ. Μασούτης Από Τον Τόπο Μας Αλεύρι Σερρών Για Τσουρέκι
& Σφολιάτα
Για τη γέμιση
• 70 γρ. MrGrand Αμύγδαλα Ώμά (χοντροκομμένα)
• 250 γρ. βύσσινα από κονσέρβα
Για το γλάσο
• 130 γρ. MrGrand Ζάχαρη Άχνη
• 3 κ.σ. νερό
• 2 κ.γ. MrGrand Βανίλια

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

– Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήνουμε στην άκρη για 10’ να φουσκώσει. Μεταφέρουμε στο μίξερ και προσθέτουμε 4-5 κ.σ. αλεύρι. Χτυπάμε και σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα αμύγδαλα και το βούτυρο
και τελευταίο το αλεύρι σταδιακά.
– Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και τοποθετούμε τα βύσσινα πάνω στο φύλλο μακρόστενα. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και κλείνουμε τις άκρες του με λίγο νερό για να κολλήσουν.
– Βάζουμε το ρολό σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί αλειμμένο με βούτυρο. Κάνουμε το ρολό κουλούρα και το αφήνουμε να φουσκώσει.
– Με ένα ψαλίδι κάνουμε μερικές ψαλιδιές στην κουλούρα χωρίς να φτάσουμε στο εσωτερικό της, γυρίζουμε προς τα επάνω τα κομμάτια που ψαλιδίσαμε
έτσι ώστε να φαίνεται η γέμιση.
– Σκεπάζουμε το τσουρέκι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί. Αφού φουσκώσει, το αλείφουμε με κρόκο από αυγό που το έχουμε αραιώσει με λίγο νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.
– Μόλις το τσουρέκι είναι έτοιμο και έχει κρυώσει, φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας το νερό με την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες. To περιχύνουμε, έτσι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια, και το διακοσμούμε με τα υπόλοιπα βύσσινα που περίσσεψαν.

Δες τη συνταγή εδώ.