Henkel: Πλήρως αμειβόμενη γονική άδεια ανεξαρτήτως φύλου

Από το 2024, η Henkel εφαρμόζει ένα νέο πρότυπο ουδέτερης ως προς το φύλο γονικής άδειας για τους περίπου 50.000 υπαλλήλους της παγκοσμίως. Ο Όμιλος εντοπίζει την ανάγκη καθιέρωσης ενός καθολικού κανονισμού που θα ισχύει για όλους τους γονείς και κηδεμόνες, προωθώντας την ίση γονική μέριμνα και φροντίδα των παιδιών ανεξάρτητα από το φύλο ή τον τύπο της οικογένειας. Η Henkel Hellas υιοθετεί την παγκόσμια πρωτοβουλία ενισχύοντας τη δέσμευση της εταιρείας για ισότητα και συμπερίληψη μεταξύ όλων των εργαζομένων της, και αναγνωρίζοντας τη σημασία της παρουσίας κάθε γονέα στην ανατροφή των νέων μελών της οικογένειας.
Ο νέος παγκόσμιος κανονισμός προσφέρει στους γονείς με έως και 8 (οκτώ) επιπλέον εβδομάδες πλήρως αμειβόμενης γονικής άδειας, με βάση το ρόλο του γονέα ως φροντιστή και όχι το φύλο ή τη βιολογική του κατάσταση. Ως εκ τούτου, όλα τα φύλα και τύποι οικογένειας, καθώς και οι θετοί, ανάδοχοι, παρένθετοι, μόνοι και LGBTQ+ γονείς συμπεριλαμβάνονται στον κανονισμό ως υπεύθυνοι ανατροφής και φροντίδας των παιδιών. Η πρωτοβουλία αυτή, χρησιμεύει ως βασικό θεμέλιο για την προώθηση της φιλικότητας προς την οικογένεια και της μεγαλύτερης ισότητας των φύλων, ιδιαίτερα σε χώρες όπου δεν υπάρχουν επί του παρόντος ευκαιρίες γονικής άδειας.
Η Henkel Hellas έχει θέσει σε εφαρμογή το νέο κανονισμό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο βάσει των υπαρχόντων τοπικών πρακτικών και κανονισμών.