Συμβουλές για τη διατροφή μας το καλοκαίρι!

Όπως λέω σε όλους μου τους διαιτώμενους, το καλοκαίρι και η αλλαγή της θερμοκρασίας
αλλάζει και τις ανάγκες του οργανισμού μας σε θρεπτικά στοιχεία ενώ ταυτόχρονα λόγω
των περισσότερων καύσεων που κάνουμε, είναι η ιδανική περίοδος να χάσουμε βάρος
ακολουθώντας μια ελαφριά μεσογειακή διατροφή.

Πάμε να δούμε τις παγίδες του καλοκαιριού και πώς θα τις διορθώσουμε:

– Λόγω του ότι είμαστε περισσότερες ώρες εκτός σπιτιού, είναι λογικό να καταφύγουμε σε δροσερές λιχουδιές και να παραλείψουμε να φάμε φρούτα.

Η συμβουλή μου:
Να έχετε μαζί σας στην παραλία ή στη βόλτα κάποιο φρούτο ή σκεύος με κομμένα φρούτα για σνακ.

– Τρώμε συνήθως ένα μεγάλο γεύμα το οποίο περιλαμβάνει πολλές φορές τηγανιτά θαλασσινά και πατάτες και αμέσως μετά κάποιο γλυκό αντί για φρούτο. H υπερκατανάλωση φαγητού σε ένα γεύμα μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, ιδίως σε συνθήκες έντονης ζέστης.

Η συμβουλή μου:
Να καταναλώνετε μικρά γεύματα μέσα στη μέρα.

– Το βράδυ πολλές φορές πίνουμε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ

Η συμβουλή μου:
Ένα ποτηράκι κρασί είτε για συνοδεία στο φαγητό είτε για ποτό στην έξοδο είναι μια ασφαλής λύση τόσο θερμιδικά όσο και για την υγεία του οργανισμού.

Καλοκαίρι και ενυδάτωση
Η ζέστη του καλοκαιριού σας κάνει πιο επιρρεπείς στην αφυδάτωση. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα ποτήρι νερό και φροντίστε να αναπληρώσετε το νερό που χάνετε μέσω του ιδρώτα. Επίσης, η κατανάλωση φρούτων βοηθάει στην ενυδάτωση του οργανισμού. Το καλοκαίρι φημίζεται για την τεράστια ποικιλία του σε φρούτα όπως: ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια, πεπόνια, σύκα, καρπούζι, πεπόνι κ.ά. και συμβάλλουν στην καλύτερη ενυδάτωση του σώματός σας.

Η συμβουλή μου:
Να πίνετε πολύ νερό, 8-10 ποτήρια ημερησίως, και να αποφεύγετε την κατανάλωση αναψυκτικών διότι είναι πλούσια σε ζάχαρη.

Συνοψίζοντας, γενικά προτιμήστε μια διατροφή χαμηλή σε λίπος, εύπεπτη με ελαφριά και συχνά γεύματα (τουλάχιστον 3). Ένα ελαφρύ βραδινό θα βοηθήσει στο να καταναλώσετε κάποια δροσιστικά ποτά και να νιώθετε ανάλαφροι χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας.