Η αξία της εκπαίδευσης αποτελεί συνεχή δέσμευση του Ιδρύματος Lavazza

Εδώ και χρόνια, τα έργα που υποστηρίζονται από το Ίδρυμα Lavazza αποσκοπούν στη βελτίωση της απόδοσης παραγωγής και της ποιότητας του καφέ, προωθώντας παράλληλα την επιχειρηματικότητα χωρίς αποκλεισμούς και προάγοντας την ευημερία των κοινοτήτων των καλλιεργητών καφέ. Από την ίδρυσή του το 2004, το Ίδρυμα έχει υποστηρίξει περισσότερα από 50 έργα σε όλο τον κόσμο και επί του παρόντος υποστηρίζει και χρηματοδοτεί 30 έργα σε 17 χώρες σε 3 ηπείρους.
Μεταξύ των κύριων στόχων των έργων του Ιδρύματος, που γιορτάζει φέτος την 20 η επέτειό του, συγκαταλέγεται και η ειδική δέσμευση για ενίσχυση του έργου των νέων μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων που τους ενθαρρύνουν να μην εγκαταλείψουν την καλλιέργεια καφέ και αντ’ αυτού να γίνουν επιχειρηματίες καφέ.
Η ενδυνάμωση των νεότερων γενιών μέσω του καφέ: αυτός είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του έργου του Ιδρύματος, και αυτός είναι συγκεκριμένα ο βασικός στόχος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος “A Cup Of Learning”( Ένα φλιτζάνι γνώσης). Αυτό το πολύτιμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που ξεκίνησε στην Ινδία το 2017 με το Save the Children, επεκτάθηκε σε άλλες 19 χώρες για να προσεγγίσει περισσότερους από 600 δικαιούχους, και εξακολουθεί να υιοθετείται και να επαναλαμβάνεται, κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο.