Πώς το 5G φέρνει επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία!

Η τεχνολογία 5G αναμένεται να φέρει επανάσταση και στην αυτοκινητοβιομηχανία, γιατί οι δυνατότητές της είναι ευρύτατες!

Η παραγωγή μπορεί να βελτιωθεί και να γίνει πολύ ταχύτερη και πλήρως αυτόματα αυτοκίνητα να γίνουν πραγματικότητα χάρη στην τεχνολογία 5G. Τα επόμενα χρόνια θα δούμε πως η τεχνολογία 5G θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στο να δημιουργηθούν υπερσύγχρονα συστήματα ασφάλειας και πλοήγησης, λόγω της πολύ γρήγορης σύνδεσης. Ειδικότερα, θα συλλέγονται και θα αναλύονται δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και στη συνέχεια θα χρησιμοποιούνται για να βελτιστοποιήσουν τη διαδικασία μαζικής παραγωγής.

Τα ρομπότ θα κάνουν τη… δύσκολη δουλειά

Τα έξυπνα ρομπότ έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν τα σφάλματα και να εξασφαλίζουν σημαντική εξοικονόμηση κόστους. Τι συνεπάγεται αυτό; Μικρότερους χρόνους ολοκλήρωσης μιας παραγγελίας και φυσικά χαμηλότερο κόστος.

Το παράδειγμα της Volkswagen και της Ford

Aς πάρουμε όμως μια μικρή γεύση για το τι συμβαίνει ήδη στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας! Η Volkswagen στο εργοστάσιό της στο Βόλφσμπουργκ, χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή την ασύρματη μετάδοση λογισμικού και τη δοκιμή αυτόνομων αυτοκινήτων. Από την πλευρά της, η Ford στο εργοστάσιό της στο Έσσεξ έχει δημιουργήσει ένα ασύρματο δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ χειριστών και μηχανών, όπου η επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω smartphone. Περιμένουμε λοιπόν σημαντικές εξελίξεις!

Στην πράξη…

Η ανάπτυξη δικτύων 5G θα κάνει δυνατή την ασφαλή πλοήγηση σε αυτόνομα αυτοκίνητα. Ας αναλογιστούμε αυτό: Ο χρόνος αναμονής μεταξύ αποστολής και λήψης δεδομένων, σε σύγκριση με ένα δίκτυο 4G θα είναι έως και 200 φορές μικρότερος! Κατ΄επέκταση ο χρόνος απόκρισης είναι περίπου ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου.

Παράθυρα που γίνονται οθόνες!

Η τεχνολογία 5G και η ανάπτυξη της επαυξημένης πραγματικότητας κάνουν… θαύματα! Έτσι, τα μπροστινά και πλαϊνά παράθυρα ενός αυτοκινήτου μπορούν να μετατραπούν σε οθόνες οι οποίες προβάλλουν πληροφορίες από διαφορετικές πηγές.

Τα υπερ-αυτοκίνητα

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα μας προσφέρουν απίστευτες δυνατότητες που στο παρελθόν φαίνονταν άπιαστες. Φανταστείτε αυτοκίνητα που προγραμματίζουν ταξίδια και μας βοηθάνε σε καθημερινές δραστηριότητες! Θέλετε να δειπνήσετε σε ένα εστιατόριο; Το αυτοκίνητό σας θα μπορεί να σας ενημερώσει για το αν υπάρχει διαθεσιμότητα! Ωραία όλα αυτά και συναρπαστικά, αλλά η πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια που θα κερδίσουμε είναι αρκετή για να μας ωθήσει στην αξιοποίηση της τεχνολογίας 5G όσο πιο σύντομα γίνεται!