Υλικά:
- 40 ml vodka
- 15 ml χειροποίητο shrub φράουλας
- 5 ml green Chartreuse liquer
- 3 σταγόνες chocolate bitters
Εκτέλεση:
Ανακατεύουε όλα τα υλικά σε ένα δοχείο με πάγο.
Σουρώνουμε το περιεχόμενο, κατα προτίμηση, σε ενα μικρό ποτήρι coupette.
Tip: στο χείλος του ποτηριού (rim) μπορούμε να προσθέσουμε σκόνη κακάο.
Συνταγή για το shrub φράουλας:
Ανακατεύουμε 200 γρ ζάχαρης με 200 γρ πουρέ φράουλες σε ένα δοχείο και τα αφήνουμε για 36 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 200 ml λευκό βαλσάμικο ξύδι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τέλος το περνάμε απο λεπτή σίτα για να φύγουν τυχόν μικρά κομματάκια και το αποθηκεύουμε σε δοχείο στο ψυγείο έως και 2 μήνες.
Enjoy!