6)Οι silent vloggers έρχονται να μας θυμίσουν τι είναι πραγματικά σημαντικό

Μία κοινότητα vloggers από τη Νότια Κορέα δημιουργούν βίντεο που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο Youtube και γνωρίζουν τεράστια επιτυχία.

Πρόκειται για τους silent vloggers, οι οποίοι ανεβάζουν ανώνυμα βίντεο με τις καθημερινές τους δραστηριότητες, όπως το διάβασμα, το μαγείρεμα, και οι δουλειές του σπιτιού.

Οι silent vloggers αποτελούν μέρος του ρεύματος “slow culture”, που εκτιμά την ηρεμία και την απλότητα. Σε τελική ανάλυση, ενσαρκώνουν την ενσυνειδητότητα που πολλοί από εμάς αναζητούσαν κατά τη διάρκεια του lockdown.

Έχουν φανατικούς ακόλουθους. Η 해그린달haegreendal, μια από τους silent bloggers έχει ανεβάσει βίντεο με τίτλο “11 διαφορετικά φαγητά με αβγό που δοκίμασα για πρώτη φορά” που έχει 8,9 εκατομμύρια προβολές.

Το μήνυμά της είναι σαφές: Να εκτιμάς τα απλά πράγματα.

Μία άλλη vlogger, φοιτήτρια 수린suzlnne, έχει ανεβάσει βίντεο που τη δείχνει να μελετά σιωπηλή επί 50′, αποσπώντας 2 εκατομμύρια προβολές.

Φαίνεται ότι η γοητεία αυτών των βίντεο είναι ακριβώς αυτή.

Είναι πετυχημένα όχι παρά την ηρεμία που τα διέπει, αλλά εξαιτίας της. Σε αυτά, τονίζονται οι ήχοι της καθημερινότητας, όπως ο της καφετιέρας ή ενός στυλό που γράφει σε χαρτί.

Οι θεατές αφήνουν κολακευτικά σχόλια, όπως το ότι τους υπενθυμίζουν τα καλά του να μένει κανείς μόνος του, ή ότι τους κάνουν να αισθάνονται καλά για τη ζωή τους.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα βίντεο των συνηθισμένων influencers, που αποσκοπούν στο να μας κάνουν να ζηλέψουμε τη ζωή κάποιου άλλου. 

Αυτά τα βίντεο μοιάζουν σαν ένα αντίδοτο στη μόδα της αυτοπροβολής που κατακλύζει το internet.

Μας θυμίζουν ότι η φροντίδα του εαυτού μας δεν επιτυγχάνεται με την αγορά προϊόντων, αλλά με το να δώσουμε προσοχή στις μικρές στιγμές που απαρτίζουν την ημέρα μας.