6)Γαλλική τάρτα Clafoutis με κεράσια

         

Σταμάτης Σουβλέρης, Executive – Pastry Chef

Μπορεί να μπεί οποίοδήποτε φρούτο (εκτός από κυδώνι γιατί δεν καραμελώνει)

Στην συνταγή μας μπαίνει πρώτα το frangipane, έπειτα τα κεράσια και τέλος η σάλτσα.

  • ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ (ΑΜΥΓΔΑΛΟΚΡΕΜΑ):

100gr αμύγδαλο

100gr ζάχαρη

100gr σκόνη αμυγδάλου

100gr αυγά

10gr corn flour ή αλεύρι μαλακό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ προσθέτωντας στο τέλος το corn flour.

  • FRANGIPANE:

Για να φτιάξουμε τη κρέμα frangipane θέλουμε το 30% της συνταγής της αμυγδαλόκρεμας να είναι patisserie. Δηλαδή προσθέτουμε στην αμυγδαλόκρεμα, 126gr patisserie και 30-40gr ρούμι και ανακατεύουμε.

*το ρούμι το βάζουμε την στιγμή που θα χρησιμοποιήσουμε την κρέμα, όχι αν βάλουμε την κρέμα στην κατάψυξη γιατί θα χαθεί τοάρωμά του.

  • ΣΑΛΤΣΑ :

250gr γάλα

60gr κρέμα γάλακτος(35%)

2 ολόκληρα αυγά

2 κρόκοι αυγών

90gr ζάχαρη

1 πρέζα βανίλια

1 πρέζα αλάτι

90gr αλεύρι

50gr μαλακό βούτυρο(λιωμένο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με σύρμα χειρός, εκτός από το βούτυρο που το προσθέτουμε στο τέλος.

  • ΣΤΗΣΙΜΟ:

Παίρνουμε μια άψητη πάστα φλώρα, αφού την τρυπήσουμε προσθέτουμε στη βάση frangipane. Παίρνουμε τα κεράσια και αφού τα πλύνουμε, τους αφαιρέσουμε το κουκούτσι και τα κόψουμε στη μέση, τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο. Τέλος ρίχνουμε από πάνω μία κουτάλα σάλτσα.

Ψήνουμε για 20΄ – 25΄ στους 180 ᴼC .