4)Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας διοργανώνει διεθνή αγώνα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας (Ε.Ο.Ι.) ιδρύθηκε το 1990 με πρωτοβουλία όλων των μέχρι τότε Σωματείων, με το άθλημα της ιππασίας να αποκτά τη δική του ανεξάρτητη Ομοσπονδία. Από τότε, παρατηρείται μία συνεχής αύξηση του αθλητικού δυναμικού, τόσο σε επίπεδο δημιουργίας νέων Ιππικών Σωματείων, όσο και σε επίπεδο αθλητών και αθλητικών ίππων. Σήμερα, οι εν ενεργεία αθλητές ιππασίας στην Ελλάδα ξεπερνούν τους 1000. Η Ε.Ο.Ι. είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας (FEI – Federation Equestre Internationale).

Η ιππασία (Υπερπήδηση Εμποδίων, Ιππική Δεξιοτεχνία, Ιππικό Τρίαθλο) αποτελεί επίσημο άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1912 στην Στοκχόλμη.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας φιλοξενεί τη διεθνή διοργάνωση υπερπήδησης εμποδίων «Athens Equestrian Festival 2021», από 3 έως και 6 Ιουνίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο.

Όπως μας ενημερώνει η εκπρόσωπος τύπου της Ομοσπονδίας Άννα Κότσιου, έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή 165 ιππέων και 233 ίππων από 11 χώρες. Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν για έπαθλα συνολικής αξίας 153,000€.

Στο πρόγραμμα του αγώνα Longines EEF Series Athens CSIO3 *-W ξεχωρίζει το ομαδικό αγώνισμα υπερπήδησης εμποδίων Nations Cup που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 6 Ιουνίου.  Ομάδες από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία θα αγωνιστούν για τα έπαθλα και τους βαθμούς προκειμένου να προκριθούν στον Ημιτελικό Longines EEF Series Semifinal που θα γίνει στη Βουδαπέστη στις αρχές Ιουλίου και τον Τελικό Longines EEF Series Final στη Βαρσοβία στα τέλη Ιουλίου. 

Μαζί με τους αθλητές των ομάδων, κορυφαίοι ιππείς από τη Νότια και Κεντρική Ευρώπη θα συμμετέχουν στα άλλα ατομικά αγωνίσματα του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένου και του αγωνίσματος Grand Prix.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα διεξαχθεί ένας διεθνής αγώνας CSIO Ch  για ιππείς της κατηγορίας παίδων, όπου θα συναγωνιστούν οι εθνικές ομάδες παίδων από τις Βαλκανικές χώρες.

“Λόγω των μέτρων ασφάλειας της δημόσιας υγείας, οι αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς θεατές”, μας ενημερώνει η κ. Κότσιου. “Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν την ειδική διαπίστευση”.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν  σε live streaming από την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://www.clipmyhorse.tv/en_EU/, ενώ τα δύο σημαντικότερα αγωνίσματα του τετραημέρου, το Grand Prix την Παρασκευή 4/6 (17.00) και το Κύπελλο Εθνών την Κυριακή 6/6 (16.00) θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX https://www.ertflix.gr/

Αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.hef.gr/index.php/el/nea/deltia-typou/1036-aef-2021