8)Κροκέτες με καβούρι και chips πατάτας

Γιώργος Τσόλκας, Sous Chef @The Margi Hotel

Υλικά για 2 άτομα

Για τις κροκέτες καβουριού:

  • 300 γρ καβούρι ψίχα
  • ¼ λευκό κρεμμύδι
  • 1 κ .γ άνιθο
  • 1 κ.γ εστραγκόν
  • 1 κ.γ μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ πάπρικα καπνιστή
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 τμχ τσίλι
  • 4 αυγά
  • Αλεύρι
  • Panko(είτε μια φρυγανιά λευκή)

 

Για την σως:

  • Μαγιονέζα 225 ml
  • Χυμό από 1 λεμόνι και ξύσμα
  • 1 κ.γ κάπαρη ξαλμυρισμένη
  • 1 κ.γ εστραγκόν ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

Για τις κροκέτες, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο για να σφίξει το μείγμα. Ύστερα πλάθουμε σε κεφτέδες και τους περνάμε από αλεύρι, αυγό και φρυγανιά. Μπορούμε πάλι να αφήσουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξουν πάλι και μετά τα τηγανίζουμε.

Για την σως, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες σε μορφή sticks. Τις ξεπλένουμε για 10 λεπτά σε τρεχούμενο νερό για να φύγει το άμυλο και μετά τις τηγανίζουμε.

Και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα. Καλή όρεξη!

*Tip: Μπορούμε επίσης να αποθηκεύσουμε τους κεφτέδες μας στην κατάψυξη .