10)Disobedience Day

Σοφία Φώτου, Φιλόλογος – Ειδική Παιδαγωγός


Από τη στιγμή που γεννιόμαστε και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, υπάρχουν πάντα γύρω μας άνθρωποι που μας λένε τι πρέπει να κάνουμε και συνεχώς απαιτούν από εμάς. Παρά το γεγονός όμως ότι οι κανόνες στη ζωή μας είναι απαραίτητοι για να παραμείνουμε ισορροπημένοι και σταθεροί, η 3
η Ιουλίου έχει οριστεί ως η Ημέρα Ανυπακοήςτην ημέρα-προνόμιο δηλαδή για απόδραση από τους κανόνες και ευκαιρία για μια απλή αλλαγή στη ρουτίνα. Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι ως απόδραση από τους κανόνες δεν αναφέρεται οτιδήποτε μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο βραχυπρόθεσμα ή/και επιζήμιο μακροπρόθεσμα!

Η έννοια της ανυπακοής έγκειται στην έλλειψη πειθαρχίας και συμμόρφωσης απέναντι σε υποδείξεις, κανόνες και νόμους και η σημασία της συγκεκριμένης ημέρας είναι να αντισταθούν οι άνθρωποι στην εξουσία. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η μέρα δεν απευθύνεται μόνο σε όσους δέχονται τον έλεγχο και την εξουσία αλλά και στις φιγούρες που την ασκούν παρακινώντας τους να χαλαρώσουν και οι ίδιοι και να κατανοήσουν ίσως μια διαφορετική προοπτική ως προς τους τρόπους άσκησης της εξουσίας και της δυναμικής τους.

Disobedience Day’s Tips

Προτιμήστε ένα διαφορετικό μεταφορικό μέσο για να κινηθείτε

Περάστε χρόνο με ανθρώπους που θεωρείτε ότι δεν έχετε κοινά ενδιαφέροντα

Πάρτε ένα ρίσκο που φοβάστε και του οποίου το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο

Ασχοληθείτε με μια δραστηριότητα που μέχρι πριν δεν τολμούσατε! Ίσως ανακαλύψετε ότι τελικά σας ταιριάζει!

 

Λίγη ανυπακοή δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, οπότε επωφεληθείτε από αυτή τη μέρα και ζήστε λίγο !!!