14)Δύο σημαντικά νέα έργα ανέλαβε η EPEXYL σηματοδοτώντας τη δυναμική πορεία της κορυφαίας ελληνικής ξυλουργικής κατασκευαστικής βιομηχανίας

Ένα σημαντικό νέο έργο που ανέλαβε η EPEXYL αφορά στο εντυπωσιακό κτήριο των νέων κεντρικών γραφείων της ιταλικής εταιρίας πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου ΕΝΙ, στο Μιλάνο. Πρόκειται για ένα κτήριο 65,000 τετραγωνικών μέτρων με τρεις διασυνδεδεμένους πύργους. Το εμβληματικό αυτό κτήριο θα καλύπτει τις ανάγκες 4600 εργαζομένων και το συνολικό κόστος κατασκευής ανέρχεται σε 171 εκατομμύρια ευρώ. Κατασκευάζεται με τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές LEED.

Το δεύτερο έργο της EPEXYL αφορά στο διπλό hub της πολυεθνικής Pfizer στη Θεσσαλονίκη 6.500 τετραγωνικών μέτρων που θα καλύπτει τις ανάγκες 400 εργαζομένων στο Ψηφιακό Κέντρο και το Κέντρο Εσωτερικών Λειτουργιών & Υπηρεσιών. Πρόκειται για ένα από τα έξι τέτοια κέντρα που δημιούργησε η Pfizer σε παγκόσμιο επίπεδο και στόχος του είναι να προσφέρει υπηρεσίες στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Πρόκειται για μέρος της επένδυσης 100 εκατομμυρίων ευρώ που κάνει στη Θεσσαλονίκη η φαρμακευτική εταιρία.