16)«λέγειν & ιστορείν» Επεισόδιο 2ο “Η στρατηγική των Ελλήνων και οι δυνάμεις του επαναστατικού αγώνα”»

Η σειρά podcasts «λέγειν & ιστορείν» – που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ευγενίδου και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους– επανέρχεται με το δεύτερο επεισόδιο της σειράς: «Η στρατηγική των Ελλήνων και οι δυνάμεις του επαναστατικού αγώνα», συνεχίζοντας την αναδρομή στον αγώνα των Ελλήνων στη θάλασσα το 1821.

Φιλοξενούμενος ομιλητής είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας, στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Πέτρος Πιζάνιας, ο οποίος θα συνομιλήσει με την Χριστίνα Σάρρα, Υπεύθυνη Προβολής, Επικοινωνίας και Εκπαιδευτικών δράσεων των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Στο 2ο επεισόδιο μαθαίνουμε γιατί οι Έλληνες περιλαμβανόμαστε στους λαούς που εμπέδωσαν την πολιτική τους αυθυπαρξία με επανάσταση. Θα ακούσουμε επίσης πως, ο ελληνικό λαός στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις κατέλυε την οθωμανική δεσποτεία στους ιστορικούς τόπους του, χτίζοντας ταυτόχρονα την πολιτική ελευθερία και την ανεξαρτησία του.

Απολαύστε τη μοναδική αφηγηματική εμπειρία των επεισοδίων στις παρακάτω ιστοσελίδες, με δωρεάν ακρόαση: Ίδρυμα Ευγενίδου εδώ, Spotify εδώ.