11)Salone del Mobile: H κορυφαία διεθνής έκθεση design επιστρέφει

Ραντεβού στο Μιλάνο! Από τις 5 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου designers και design lovers θα βρεθούν στη Fiera του Μιλάνου. Ο λόγος; Η κορυφαία έκθεση design επανέρχεται μετά από απουσία 18 μηνών και όπως όλα δείχνουν θα εντυπωσιάσει και θα στρέψει επάνω της όλα τα φώτα.

To Mιλάνο προετοιμάζεται να κινηθεί και πάλι στους ρυθμούς της γιορτής του design, καθώς το Salone del Mobile αποτελεί το σημαντικότερο event στον κόσμο του design.

Η πολυαναμενόμενη έκθεση σχεδιάζεται από τον curator Stefano Boeri και πέντε επιτυχημένους designers: Andrea Caputo, Maria Cristina Didero,  Anniina Koivu, Lukas Wegwerth και Marco Ferrari με βασικές παραμέτρους την καινοτομία, το πρωτοποριακό στιλ και τη μοναδικότητα. “Στόχος μας είναι ένα ισχυρό, ενωμένο, χωρίς αποκλεισμούς και δημιουργικό Salone del Mobile” επισημαίνει η Μαρία Πόρο, πρόσφατα εκλεγμένη Πρόεδρος του Salone del Mobile.

Η Salone del Mobile φέτος θα περιλαμβάνει θεματικές και επιμέρους εκθέσεις όπου οι εταιρίες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα καλύτερα δείγματα της δουλειάς τους στο διάστημα των 18 τελευταίων μηνών μέσα από το πρίσμα του σύγχρονου τρόπου ζωής. Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους και μέρος των εσόδων θα δοθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

 Στο επίκεντρο η κυκλική οικονομία

Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις έχει κερδίσει η «πράσινη» πρωτοβουλία να χρησιμοποιηθούν στην έκθεση υλικά που να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν στο σύνολό τους. Το ενδιαφέρον στρέφεται γύρω από τη βιωσιμότητα, ενώ τους επισκέπτες της έκθεσης θα υποδέχονται σε μία προσεγμένη «πράσινη» περιοχή με 220 δέντρα, τα οποία αργότερα θα μεταφυτευθούν στο Μιλάνο.

 Βήμα στη νέα γενιά των designers

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης  Salone del Mobile φοιτητές από σχολές design θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν έργα τους, μέσα από το The Lost Graduation Show. Έτσι, θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με σημαντικούς εκπροσώπους του χώρου αλλά και να αναδείξουν τις δυνατότητές τους.

 

Αν θέλετε να πάρετε μια πρώτη γεύση κάντε κλικ εδώ https://www.salonemilano.it/en/exhibitions/salone-internazionale-del-mobile

 

Της Βένιας Αντωνίου