Συνταγή

  1. 1 κιλό τηγανιά χοιρινή
  2. Λίγο λάδι για το σωτάρισμα
  3. 2 πιπεριές φλωρίνης
  4. 1 μπουκάλι Μπύρας Er Boqueron από τον Φλεριανό
  5. Μουστάρδα κατά βούληση
  6. Πιπέρι
  7. 2-3 μεγάλα ποτήρια ζεστό νερό από την βρύση
  8. Προαιρετικά
  9. 1-2 σκελίδες σκόρδο
  10. 1/2-1 κουτ.γλυκού μπαλσάμικό ξύδι
  11. 100-150 γρ. μπέικον
  12. Πιπεριές διάφορες χρωματιστές
  13. Μαζί με το λάδι αν θελουμε βάζουμε και λίγο φρέσκο βούτυρο

εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και σωτάρουμε το (σκόρδο με το μπέικον εαν βάλουμε),κρέας και πιπερίες μέχρι να θωρακιστουν και να βγάλουν τα αρώματά τους

Μόλις ετοιμαστεί σβήνουμε με την μπύρα και ανακατεύουμε.

Μέτα βάζουμε μουστάρδα όση θέλουμε και μας αρέσει ανακατεύουμ(εαν επιθυμουμε εδώ ρίχνουμε και το μπαλσάμικο).

Μετά προσθέτουμε το νερό που είναι ζεστό από την βρύση.

Πιπεράκι και ανακατεύουμε. Βράζουμε για περίπου 1 ώρα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Βάζουμε το καπάκι και το αφήνουμε.ανακατευουμε τακτικα,αν είναι σκληρό το κρέας μπορούμε να βάλουμε και άλλο νερό για να μαλακωσει.

Όταν βράσει ανοίγουμε το καπάκι μέχρι να δέσει η σαλτσούλα μας και προσέχουμε να μην κολλήσει.
Συνοδευουμε με πιλάφι ή πατατούλες τηγανίτες και φυσικά μια παγωμένη μπύρα Er Boqueron από τον Φλεριανό!