Υλικά για το κέικ
• 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
• 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
• 300 γρ. ζάχαρη καρύδας
• 50 γρ. ταχίνι ή ταχίνι με κακάο
• 5 κ.σ. ηλιέλαιο
• 2 κ.σ. λευκό ξύδι
• 6 κ. σ. κακάο
• 400. ml νερό εμφιαλωμένο
• 1 κ.γλ. baking powder
• 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
• 1 κ.γλ. εκχυλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
Υλικά για το frosting
• 2 ώριμα μεγάλα αβοκάντο
• 60 γρ. κακάο
• 60 ml. νερό
• 90 γρ. χαρουπόμελο
Παρασκευή συνταγής
-
Σε ένα δοχείο βάζουμε τη ζάχαρη, με το ταχίνι και τα υπόλοιπα υγρά υλικά και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
-
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 22 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ.
-
Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά στους 180° (αν ο φούρνος μας είναι πολύ δυνατός, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160° με 170°. Όχι παραπάνω καθώς μετά το κέικ θα στεγνώσει).
-
Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε 10′ να κρυώσει στη φόρμα του και στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε μια σχάρα να κρυώσει τελείως.
-
Για το frosting βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.
-
Απλώνουμε το frosting αφού το κέικ μας κρυώσει.
Καλή επιτυχία!