10)Ο Μεγαλύτερος Ντάκος Κριθαροκουλούρα από την ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ

Λίγο έξω από το Ηράκλειο της Κρήτης ζυμώθηκε,  ψήθηκε και παρουσιάστηκε από την “Κρητών Άρτος” ο μεγαλύτερος ντάκος κριθαροκουλούρα στην ιστορία, διεκδικώντας επάξια μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες! Η κριθαροκουλούρα – “γίγας” ζυμώθηκε στο ζυμωτήριο της “Κρητών Άρτος” από τον Υπεύθυνο Παραγωγής της Κρητών Άρτος κ. Κωστόγιαννη Γιώργο και την Ομάδα του! Το πάχος του ντάκου από κριθαροκουλούρα ήταν περίπου 15 εκατοστά, όταν ένας απλός ντάκος δεν ξεπερνά τα 2 εκατοστά. Το βάρος της κριθαροκουλούρας ήταν περίπου 150 κιλά, ενώ ο ντάκος μαζί με τις ντομάτες, το τυρί, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο ξεπέρασε τα 200 κιλά!

Η παρουσίαση  έγινε στο χωριό Κάτω Βάθεια του Ηρακλείου, σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση με παραδοσιακό φαγητό και ζωντανή μουσική. Για να ψηθεί η συγκεκριμένη κριθαροκουλούρα χρειάστηκε να φτιαχτεί ειδικός φούρνος στον χώρο του εργοστασίου της ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ με τη συγκεκριμένη διάσταση και η ζύμη τοποθετήθηκε σε ειδικό ταψί διαμέτρου 1,5 μέτρου. Χρησιμοποιήθηκε αλεύρι, κρίθινο ολικής άλεσης, αλεύρι σίτου ολικής άλεσης, ενώ για τον ντάκο που φτιάχτηκε στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν ντομάτες, φέτα και ελαιόλαδο.

2 DELTIOOO TYPOY

Το Run Messinia τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Η μεσσηνιακή γη, με την ξεχωριστή θέση που κατείχε για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, μέσα από ιστορικές μάχες, σπουδαίους ήρωες και αγωνιστές, αναγεννιέται 200 χρόνια μετά, μέσα από το Run Messinia. Η ιστορική διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 2-11 Οκτωβρίου 2021 σε 8 συνολικά Δήμους της Μεσσηνίας, της Λακωνίας και της Αρκαδίας και θα περιλαμβάνει 10 συνολικά μαραθωνίους, μέσα σε 10 συνεχόμενες ημέρες. Τρέχουμε 421 χιλιόμετρα για την ελευθερία. Η διοργάνωση θα αναδείξει ιστορικά και τουριστικά τις περιοχές που συνδέθηκαν με την Ελληνική Επανάσταση στη Μεσσηνία. Το “Run for Freedom” θα ξεκινήσει το Σάββατο 2 Οκτωβρίου από την Αρεόπολη του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Το δύσκολο έργο σχεδιασμού και υλοποίησης του Run Messinia έχει αναλάβει μέσω του Sports Production το ActiveMedia Group, ενώ επίσημος φωτογράφος της διοργάνωσης θα είναι ο βραβευμένος Άγγελος Ζυμάρας.