14)«Ουράνια τόξα, τότε και τώρα»

Τα «Ουράνια τόξα, τότε και τώρα», το βιβλίο για ενήλικες της Νικολέττας Λέκκα, μας παρουσιάζει μια απρόσμενη ιστορία.

Μια λακκούβα θα φέρει κοντά τον Κι και τον Ω, δυο ήρωες από μια αληθινά φανταστική εποχή. Μαζί ήταν κάποτε το «Ωραίο ΠαρεάΚΙ» που βάλθηκε να κατακτήσει το Ουράνιο Τόξο! Θέλαν τόσα πολλά να αλλάξουν και άναψε η φλόγα μέσα τους, το πάθος, η δύναμη. Όμως η φλόγα ξέφυγε και έκαψε ό,τι πήγε να ανθίσει…  Έτσι δεν έγιναν «όλο» το ουράνιο τόξο.

Παρέα με τη συνέχειά τους, το μικράΚι, έχουν ξανά την ευκαιρία να βάλουν ένα τέλος στην ιστορία τους. Θα καταφέρουν όμως να γίνουν τα ουράνια τόξα που κυνήγησαν; Τι θα γίνει η λευκή σελίδα για τη νέα αρχή τους; Αυτή που θα τους φέρει στην πιο βαθιά βουτιά τους. Γιατί είναι για τα βαθιά  οι ήρωες αυτοί.

Τα «Ουράνια τόξα, τότε και τώρα» είναι η δεύτερη ιστορία που συστήνει η Νικολέττα Λέκκα μέσα από τις εκδόσεις ΓΕΛΛΑΣ.  Το βιβλίο με το σκληρόδετο εξώφυλλο συνοδεύουν μοναδικά οι εικόνες που έφτιαξε η Ευτυχία Βλάχου, ένα εξάχρονο κορίτσι που φέρνει την ειλικρινή ματιά της σε μια τόσο ιδιαίτερη ιστορία.

ΒΙΒΛΙΟ 2

Οι Μούσες της σιωπής

Στο μυθοστόρημα της Νικόλ – Άννας Μανιάτη τέσσερις νέες γυναίκες, άγνωστες μεταξύ τους, συναντήθηκαν. Μόνο για μερικές στιγμές!
Κάτι ανεξήγητα γνώριμο σκίρτησε μέσα τους, ένα ανεπαίσθητο τρέμουλο σαν τα βλέμματα αντάμωσαν, λες και μια ριπή παγωμένου αέρα τις διαπέρασε. Μια αδικαιολόγητη αίσθηση φευγαλέου φόβου, ένα ξάφνιασμα και μια αδιόρατη νοσταλγία τις τύλιξε. Ύστερα η καθεμία ακολούθησε τον δρόμο της, ενώ στον αέρα πλανιόταν αόρατη η σφραγίδα του πεπρωμένου!
Αθέατη στα μάτια των θνητών, η Μοίρα έπλεκε το υφαντό της. Η σαΐτα της χοροπηδούσε δίνοντας σχήμα, μορφή και σχέδια στο χαλί της ζωής τους. Δεν ήταν ικανοποιημένη και αποφάσισε να προσθέσει μια χρυσοκλωστή στην πορεία τους ξεχωριστά, σε διαφορετικό χρόνο, για να δώσει λίγο χρώμα στο υφαντό και στη ζωή των τεσσάρων γυναικών. Όμως η χρυσοκλωστή θα φέρει αβάσταχτο πόνο, θα αφήσει συντρίμμια και δυστυχία και απέραντη ερημιά στην ψυχή…