16)”Παίζω και μαθαίνω στη ζούγκλα” του Ίνγκο Ζίγκνερ

Ώρα για παιχνίδι με τον μικρό δράκο Καρύδα και την παρέα του!
Ποια διαδρομή θα ακολουθήσουν οι τρεις φίλοι, για να βγουν από τη ζούγκλα χωρίς να ξυπνήσουν τον Τίγρη;
Θα καταφέρει ο Όσκαρ να διασχίσει με ασφάλεια το ποτάμι;
Ποιο φίδι πρέπει να εξουδετερώσει ο Καρύδας, για να σώσει τη Ματίλντα; Γρίφοι, λαβύρινθοι, σύγκριση εικόνων και πολλές ακόμα δραστηριότητες, για να ασκήσει το παιδί τη συγκέντρωσή του και την παρατηρητικότητά του, ενώ θα περνά ευχάριστες ώρες µε τους αγαπημένους του ήρωες. Για παιδιά από 4 ετών. Μετάφραση: Μαρία Μαντή, εικονογράφηση: Ingo Sienger. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η Μίνα ανακαλύπτει έναν νέο κόσμο

Μια ιστορία που μας δείχνει με θαυμαστή ενσυναίσθηση πώς είναι να μπαίνεις σε έναν νέο κόσμο, εικονογραφημένη με ευαισθησία από τον Λαρς Μπάους. Συγγραφέας: Sandra Niebuhr-Siebert, μετάφραση: Μαρία Μαντή, Εικονογράφηση: Lars Baus. Aπό τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Με λένε Σίφουνα. Μια ιστορία για παιδιά με ΔΕΠΥ

Αυτή είναι η ιστορία του Μάνου, που όπου κι αν βρεθεί δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Γιατί συμβαίνει αυτό, άραγε; Ο Μάνος είναι ένα παιδί με ΔΕΠΥ. Δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί και δυσκολεύει τους γύρω του. Την ίδια στιγμή όμως έχει τόσα χαρίσματα! Και σίγουρα υπάρχει τρόπος να βοηθηθεί. Και ο τρόπος αυτός θα βρεθεί!

Το κείμενο συνοδεύεται από ένα ενημερωτικό σημείωμα για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), που έγραψε η Ψυχοθεραπεύτρια – Οικογενειακή θεραπεύτρια Έρα Μουλάκη. Συγγραφέας: Μάγια Δεληβοριά. Εικονογράφηση: Αποστόλης Ιωάννου. Από τις εκδόσεις Κέδρος.