10) Γευτείτε τους Ispirazione Novecento και Ispirazione Millennio της Nespresso!

Η Nespresso προσθέτει δύο καφέδες περιορισμένης έκδοσης στη σειρά Ispirazione Italiana, που προορίζονται για το σύστημα Original. Έμπνευση για τη δημιουργία των δύο αυτών καφέδων στάθηκε η τέχνη των Ιταλών καβουρδιστών και οι γεύσεις που με δεξιοτεχνία
δημιουργούν. Όπως ακριβώς άνθισαν τα καλλιτεχνικά ρεύματα ανά τους αιώνες, έτσι και η τέχνη του καβουρδίσματος διέγραψε τη δική της πορεία. Πράγματι, παρά τη μακρά παράδοση της Ιταλίας στους καφέδες, η τέχνη των καφέδων ανώτερης ποιότητας στη χώρα συνεχίζει να εξελίσσεται. Η Nespresso κατάφερε να αποτυπώσει τις γεύσεις και τα αρώματα τόσο της παράδοσης όσο και του μοντερνισμού στους καφέδες Ispirazione Novecento και Ispirazione Millennio, με τον κάθε ένα από αυτούς να συνιστά ένα μοναδικό αριστούργημα της ιταλικής ιστορίας καβουρδίσματος. Οι καφέδες Limited Edition Ispirazione Novecento και Ispirazione Millennio είναι διαθέσιμοι online και στα καταστήματα της Nespresso.

 

2 DELTIO

Στην Κατερίνη το Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής

Στην Κατερίνη στρέφονται αυτό το Σαββατοκύριακο, 23 και 24 Οκτωβρίου τα βλέμματα των φιλάθλων της ιππασίας, καθώς εκεί θα διεξαχθεί το Πρωτάθλημα 2021 στο άθλημα της Ιππικής Αντοχής.
Ο Ιππικός Όμιλος Πιερίας διοργανώνει τον αγώνα Πρωταθλήματος στην περιοχή της Κατερίνης, όπου θα αναδειχθούν οι Πρωταθλητές Παίδων, Εφήβων και Ενηλίκων.

 

3 DELTIO

«Vector Graphics»: Εργαστήριο για νέους με δημιουργική διάθεση από το UΤech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου

Διανυσματικά γραφικά ή αλλιώς Vector Graphics ! Το νέο εργαστήριο του UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου, απευθύνεται σε νέους/ έες 12-18 ετών και τους… μεταμορφώνει σε γραφίστες!
Βασικό εργαλείο του γραφικού σχεδιασμού είναι τα διανυσματικά γραφικά, τα οποία «περιγράφουν» μια εικόνα με τη βοήθεια μαθηματικών τύπων και της γεωμετρίας. Με την επεξεργασία και σύνθεση απλών σχημάτων μπορούμε να δημιουργήσουμε περίπλοκες και εντυπωσιακές εικόνες. Κι αν όλα αυτά σας φαίνονται δύσκολα, ήρθε η ώρα να αλλάξετε γνώμη!
Με τα διανυσματικά γραφικά δεν χρειάζεται να είστε «καλοί» στη
ζωγραφική για να δημιουργήσετε τα δικά σας σχέδια, αρκεί να έχετε
αναλυτική σκέψη, παρατηρητικότητα και το κατάλληλο δωρεάν λογισμικό!