13) ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ: «τραγουδώντας την Ευτυχία»

Η Γιώτα Νέγκα, μία από τις σπουδαιότερες λαϊκές φωνές της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού, μετά από ένα επιτυχημένο καλοκαίρι σε Αθήνα και Κύπρο, ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, για να μοιραστεί μαζί μας τα θρυλικά τραγούδια που έγραψε η σπουδαία στιχουργός Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Η στιχουργός παραμένει ζωντανή μέσα από τα  τραγούδια της, που θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε μέσα από τις ερμηνείες της Γιώτας Νέγκα, μιας αυθεντικά λαϊκής φωνής. «Με ένα όνειρο τρελό», «Γυάλινος Κόσμος», «Είμαι αητός χωρίς φτερά» είναι μερικά από τα τραγούδια που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα.
Οι στίχοι της Ευτυχίας είναι ποίηση και λαϊκή έκφραση συνάμα. Έρωτας και πόνος ταυτόχρονα! Και τα τραγούδια εκφράζουν τα συναισθήματα όλων των απλών ανθρώπων με λέξεις που μένουν για πάντα στην ψυχή μας.
Την παράσταση επιμελείται καλλιτεχνικά μια άλλη σπουδαία στιχουργός, η Λίνα Νικολακοπούλου. Από Δευτέρα 08 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα.

 

2 ΔΕΛΤΙΟ 

Αν θέλετε να βρείτε ξανά την ισορροπία σας, να θωρακίσετε τη σωματική και ψυχική σας υγεία, να ελέγξετε την ένταση και το στρες, ν’ ανακτήσετε τις δυνάμεις και τη δημιουργικότητά σας, τότε το εντατικό σεμινάριο «Ο Καθρέφτης του Σώματος» μπορεί να σας βοηθήσει.
SAVE THE DATE: 17 έως και 21 Νοεμβρίου 2021 στο Negroponte Resort στην Ερέτρια.
Το ξενοδοχείο έχει λάβει όλα τα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες και τις προϋποθέσεις που θέτει το κράτος. Το σεμινάριο βασίζεται στη μέθοδο του Martin Brofman, η οποία συνδυάζει την δυτική ψυχολογία με την
ανατολική-ινδουιστική-φιλοσοφία και τον διαλογισμό. Στηρίζεται στην αρχή πως οι σκέψεις-συνειδητές και υποσυνείδητες επηρεάζουν το σώμα και την ψυχική μας διάθεση.
Αν οι εντάσεις που μας προκαλεί η καθημερινότητα, τα απωθημένα και τα άλυτα ζητήματα δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως, τότε εμφανίζονται συμπτώματα, με τη μορφή ασθενειών σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο.

Εισηγητής: Philippe Hannetelle, μαθητής για 30 και πλέον χρόνια του Martin Brofman.
Για πληροφορίες και κρατήσεις: email: vassosotiriou@wewill.gr. Το βιβλίο της μεθόδου με τίτλο «Όλα Μπορούν Να Θεραπευτούν» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.