7) Η e.GO παρουσιάζει το καινοτόμο ηλεκτρικό αυτοκίνητο e.GO Life στην Ελλάδα

Η ανεξάρτητη γερμανική εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, Next.e.GO Mobile SE, παρουσίασε το καινοτόμο και μοναδικά σχεδιασμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο e.GO Life κατά τη διάρκεια exclusive εκδήλωσης στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η e.GO ανακοίνωσε πως οι Έλληνες καταναλωτές σύντομα μπορούν να ξεκινήσουν τις προπαραγγελίες για το e.GO Life από το εργοστάσιο της Γερμανίας, το οποίο βρίσκεται ήδη σε παραγωγή, και αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2022. Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι πέρα από την παραγωγή του αυτοκινήτου στην Ελλάδα, σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα διεθνές Customer Experience Center και R&D για την έρευνα των επιπτώσεων των μπαταριών και του θερμού κλίματος στη χώρα. Παράλληλα, η εταιρία αναπτύσσει τις υποδομές πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών, για να υποστηρίξει την επέκτασή της στην Ελλάδα. Πίσω από τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου βρίσκεται η θρυλική ιταλική οικογένεια σχεδιαστών Spada, γνωστή για μερικά από τα πιο εμβληματικά designs εδώ και πολλές δεκαετίες. Ευρύχωρο με 4 καθίσματα, υψηλότερη θέαση και έξυπνο σχεδιασμό μπαταρίας, το e.GO Life έχει αυτονομία πόλης 220km και τελική ταχύτητα 122 km/h. Μπορεί να φορτιστεί σε συμβατικές πρίζες ή σε standard 11Kw wall box σε περίπου 2 ώρες, με βιώσιμο και οικονομικό τρόπο.

 

2ο ΔΕΛΤΙΟΟΟΟ

Από τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη στον Τιτάνα ο πρώτος τράκτορας Volvo FH LNG που κινείται με υγροποιημένο φυσικό αέριο

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη προμηθεύει τον Τιτάνα με τον πρώτο τράκτορα Volvo FH LNG που κινείται με υγροποιημένο φυσικό αέριο για τις μεταφορές τσιμέντου εντός Ελλάδας, μία πιλοτική
δράση σε συνεργασία με την εταιρία BlueFuel, με σημαντικά οφέλη τόσο για την ανταγωνιστικότητα όσο και για το περιβάλλον.
Ο τράκτορας Volvo FH LNG της VOLVO TRUCKS, της οποίας αποκλειστικός Εισαγωγέας και Διανομέας στην Ελλάδα από το 1950 είναι ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, διαθέτει βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται στα υψηλά πρότυπα που ισχύουν στην Ευρώπη, όπου η χρήση του LNG στις μεταφορές προχωρά με ταχείς ρυθμούς: εντός Ε.Ε., κυρίως σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία, κινούνται σήμερα με LNG 12.000 βαρέα οχήματα, με στόχο ο αριθμός αυτός να φτάσει τα 280.000 βαρέα οχήματα μέχρι το 2030.