4) Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά τον ψηφιακό της μετασχηματισμό μεταβαίνοντας στο Cloud

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεργάζεται με την Accenture και τη
Microsoft για την επιτάχυνση του ψηφιακού της μετασχηματισμού, εφαρμόζοντας μια cloud-first προσέγγιση. Κοινή φιλοδοξία αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση της θέσης της Τράπεζας Πειραιώς ως ενός χρηματοοικονομικού οργανισμού νέας γενιάς, τροφοδοτούμενου
από τεχνολογία αιχμής cloud, με στόχο να παρέχει ανωτέρου επιπέδου τραπεζική εμπειρία.

Η μετάβαση της τεχνολογικής της υποδομής στο cloud θα λειτουργήσει ως καταλύτης καινοτομίας, παρέχοντας πρωτοπόρες και ασφαλείς τραπεζικές υπηρεσίες που συμμορφώνονται με το εκάστοτε κανονιστικό πλαίσιο. Μέσω του cloud, η Τράπεζα Πειραιώς επιδιώκει την αύξηση της συνολικής λειτουργικής αποδοτικότητας και ευελιξίας, το ταχύτερο
λανσάρισμα νέων προϊόντων και υπηρεσιών, τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πελατών, τη μείωση των δαπανών πληροφορικής αλλά και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, με τη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος.

H Accenture θα συνεργαστεί με την Τράπεζα Πειραιώς για τη σχεδίαση και την εκτέλεση του στρατηγικού πλάνου μετάβασης στο cloud και θα υποστηρίξει την τράπεζα στην ανάπτυξη και το λανσάρισμα νέων υπηρεσιών που θα βασίζονται σε αυτό. Η Microsoft θα λειτουργήσει ως cloud provider και θα είναι υπεύθυνη σχεδιασμού.

 

2 DELTIO

Η Samsung ενημερώνει για την αντιμετώπιση κακόβουλου λογισμικού σε smartphones

Στοχεύοντας στην ολοκληρωμένη προστασία των χρηστών
μέσω της δημιουργίας εκπαιδευτικού περιεχομένου με τίτλο «Samsung Security Insights», η Samsung Electronics Hellas επιστρατεύει τους tech experts της για να ενημερώσει σχετικά με την αντιμετώπιση κακόβουλου λογισμικού σε smartphones. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε
αυτές τις περιπτώσεις αποτελεί η δυσκολία του μέσου χρήστη να προσδιορίσει εάν η συσκευή του έχει μολυνθεί, καθώς και ποια είναι η διαδικασία αφαίρεσης του «ιού» από το smartphone.

Αυτές είναι ορισμένες από τις πιο συνηθισμένες ενδείξεις που φανερώνουν την ύπαρξη κακόβουλου λογισμικού σε μία συσκευή:
-Μειωμένη ταχύτητα
-Μείωση διάρκειας ζωής της μπαταρίας
-Αυξημένη θερμοκρασία συσκευής.

Πώς αφαιρείται το κακόβουλο λογισμικό
Οι ειδικοί της Samsung προτείνουν τα παρακάτω βήματα για όλους όσοι υποψιάζονται ότι το smartphone τους έχει προσβληθεί από επιβλαβές software:
 Διαγραφή της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησης.
 Κατάργηση εγκατάστασης αχρησιμοποίητων εφαρμογών.
 Εγκατάσταση Antivirus που μπορεί να θέσει «σε καραντίνα» μολυσμένα αρχεία και εφαρμογές.
 Επαναφορά της συσκευής στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.
 Εγκατάσταση των πιο πρόσφατων λειτουργικών συστημάτων και ενημερώσεων ασφαλείας.