12) Η Veganact καλλιεργεί φυτικές και υπεύθυνες συνήθειες στο Vegan Life Festival 2021

Με ένα Citroen van του ’67, δημιουργώντας μία vintage ατμόσφαιρα στη street καντίνα της, δήλωσε το παρόν, για 4 η φορά, η Veganact, στο Vegan Life Festival 2021, που διοργανώθηκε στις 2&3 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη. Η εταιρία με τα πρώτα ελληνικά γεύματα από φυτικό κρέας έκανε εξαιρετική εντύπωση, με τους παρευρισκόμενους καταναλωτές να απολαμβάνουν τις street food προτάσεις που
ετοίμαζαν την ίδια στιγμή οι σεφ της Veganact: Το Genius μπιφτέκι σε burger, το Genius λουκάνικο σε hot dog, τα Genius Κεφτεδάκια, τα Falafel σε τορτίγια. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η προσέλευση ξεπέρασε τα 38.000 άτομα περίπου και σύμφωνα με τις κριτικές και τις συζητήσεις των επισκεπτών, η Veganact ήταν το πλέον αναγνωρίσιμο brand, επιβεβαιώνοντας τη διάκριση του “Vegan Food Brand of the Year”. Αξίζει να σημειωθεί ότι, 1 ευρώ από κάθε αγορά προϊόντος διατέθηκε στην «Τράπεζα Τροφίμων», με στόχο την καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης του φαγητού.
Συγκεκριμένα, για τα 3.000 τεμάχια που αγοράστηκαν στο φεστιβάλ, αποδόθηκαν ήδη από την Veganact στην Τράπεζα τροφίμων 3.000€, ενισχύοντας το σημαντικό έργο της.

 

2 δελτιοοο

λεζάντα φωτο: Ο CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης και ο Ιδρυτής και Διευθυντής Σύνταξης του Περιοδικού Δρόμου «σχεδία», κ. Χρήστος Αλεφάντης σε συζήτηση πάνελ υπό τον συντονισμό της Διευθύντριας Επικοινωνίας Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κας Ευγενίας Μπόζου

Ψηφιακή κατάρτιση αστέγων με την υποστήριξη της Microsoft και του Δήμου Αθηναίων

Τα αποτελέσματα του πρώτου προγράμματος START
School of Integration της Socialinnov, που εστιάζει στην εκπαίδευση ευάλωτων κοινωνικά ομάδων με σκοπό την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.
Το START School of Integration προσβλέπει στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμμετεχόντων όχι μόνο μέσω της τεχνικής κατάρτισης και της παροχής δυνατοτήτων διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, αλλά και της εντατικής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.
Οι 8 συμμετέχοντες παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, 100 ώρες εκπαίδευσης πάνω σε ψηφιακές δεξιότητες, 8 εργαστήρια προσωπικής ενδυνάμωσης, 1:1 συναντήσεις με συμβούλους ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και επανένταξης, 3 εργαστήρια επαγγελματικής ενδυνάμωσης σε θέματα όπως η προετοιμασία βιογραφικού και η προσομοίωση επαγγελματικής συνέντευξης. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ωφελούμενοι έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης ψηφιακών δεξιοτήτων της Microsoft.