10) Οι Microsoft Partners στην καρδιά της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρίας στην Ελλάδα

 

Παρουσίαση στρατηγικών προτεραιοτήτων και νέων προϊόντων, ανάλυση του αναδυόμενου επενδυτικού περιβάλλοντος, συζήτηση για τις νέες
τεχνολογικές τάσεις στον απόηχο του ψηφιακού μετασχηματισμού που επιτάχυνε η πανδημία και επιβράβευση συνεργατών για τον ρόλο τους στην ανάπτυξη της αγοράς, αποτέλεσαν την ατζέντα του Microsoft Partner Summit που πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2021.
Σε έναν κόσμο που αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ και με το υβριδικό μοντέλο εργασίας να αναδύεται ως η κυρίαρχη τάση που θα επικρατήσει τα επόμενα χρόνια παγκοσμίως, η Microsoft συνεχίζει να επενδύει στους συνεργάτες της για να προωθήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό στις τρεις χώρες, μέσα από συνεργασίες με εταιρίες που καινοτομούν
καθημερινά. «Στόχος μας είναι να είμαστε ο καλύτερος συνεργάτης για τους συνεργάτες μας», τόνισε στην έναρξη του Συνεδρίου ο κ. Αλμπέρτος Μπουρλάς, Διευθυντής Εμπορικών Συνεργατών για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

 

2 ΔΕΛΤΙΟ

Νέες συνεργασίες «εγκαινιάζει» η Specisoft και η A.I Soft

Η εταιρία εξειδικευμένου λογισμικού Specisoft και η εταιρία A.I Soft που ασχολείται με το λογισμικό Τεχνητής νοημοσύνης συμμετείχαν με ιδιαίτερη επιτυχία στην Έκθεση BEYOND 4.0 στη Θεσσαλονίκη, από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου, που ανέδειξε σύγχρονες εταιρίες τεχνολογίας και καινοτομιών.
Ειδικότερα, στο κοινό περίπτερο των δυο εταιριών, στη διοίκηση των οποίων βρίσκεται ο Θεοκλής Βασιλειάδης, οι επισκέπτες έδειξαν σημαντικό ενδιαφέρον για τα νέα λογισμικά προγράμματα της Specisoft, ενώ ιδιαίτερα αποτελεσματικές ήταν οι επαφές με φορείς για διευρυμένες συνεργασίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Specisoft, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του συλλόγου Οικονομολόγων, Γιάννη Κεχαγιά, και συμφώνησαν για τη διενέργεια ενός σεμιναρίου σχετικά με θέματα ανώτατης διοίκησης των επιχειρήσεων, με υλικό και λογισμικό από την Specisoft, ως έναυσμα της επερχόμενης ευρύτερης συνεργασίας τους. Με την ίδια επιτυχία συνοδεύτηκε και η παρουσία της Α.Ι. SOFT στην Έκθεση καθώς ο τομέας της Τεχνητής Νοημοσύνης καλπάζει και πρωταγωνιστεί όλο και πιο έντονα προδιαγράφοντας ανοδική πορεία για τις εταιρίες του κλάδου.

 

3 ΔΕΛΤΙΟ

Πλήρως ψηφιακό DNA διαθέτει η “Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας”

O κ. Γιάννης Μητρόπουλος, Γενικός Διευθυντής της “Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας” μιλώντας σε πάνελ του 4ου Athens Investment Forum, με θέμα «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και της οικονομίας ως επιταχυντής της ανάπτυξης» επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας δημιουργούμε εσωτερικά μια κουλτούρα ψηφιακού DNA, έχοντας ως πρότυπα εταιρείες όπως η Google και η Amazon. Το σύνολο των εγγράφων και των πληροφοριών μας είναι ψηφιοποιημένα. Η διαδικασία έκδοσης νέων συμβολαίων είναι αυτοματοποιημένη, ενώ κάνουμε εκτεταμένη χρήση RPA μηχανών, οι οποίες μαθαίνουν να κάνουν αυτοματοποιημένα ανθρώπινες διεργασίες».