14) Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, στο Christmas Theater

Στις 23 Δεκεμβρίου η σκηνή του Christmas Theatre υποδέχεται όπως του αξίζει το εμβληματικό «Εμπάργκο» του Θάνου Μικρούτσικου στη νέα εκδοχή του, με ερμηνευτές δύο σπουδαίους μαθητές του: Τον Μίλτο Πασχαλίδη και τον Χρήστο Θηβαίο.

Την παράσταση πλαισιώνει απάνθισμα τραγουδιών από την πλούσια εργογραφία του συνθέτη με τους: Μανώλη Μητσιά, Γιάννη Κότσιρα, Μίλτο Πασχαλίδη, Χρήστο Θηβαίο, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Θωμαΐδη, Γιώργο Μεράντζα και όλους όσοι θα είμαστε εκεί για να ενώσουμε τις φωνές μας στα τραγούδια του Θάνου που αγαπήσαμε.

«Το πρώτο μέρος θα έχει τη μορφή αυστηρού θεάτρου ενώ το δεύτερο θα είναι η αποθέωση της ένωσης κοινού κι ερμηνευτών», όπως χαρακτήριζε ο ίδιος τις μουσικές του παραστάσεις.

Μια βραδιά που υπηρετεί το μεγάλο «θέλω» του Θάνου Μικρούτσικου. Ας θυμηθούμε τα λόγια του: «Θέλω ακρίβεια και έκφραση σε ισορροπία, χωρίς να υπερτερεί η μία της άλλης».
2 θεμα
 Ο «Ύμνος εις την Ελευθερία» στο Μαλλιαροπούλειο
Θέατρο Τρίπολης
Το Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021, στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο, στις 8:00μ.μ., ο Δήμος Τρίπολης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του, για τον εορτασμό των 200 χρόνων, από την επανάσταση του 1821, θα παρουσιάσει τον “ Ύμνο εις την Ελευθερία” του Διονυσίου Σολωμού, μελοποιημένο από τον Νικολάο Μάντζαρο, με τη συμμετοχή των λυρικών τραγουδιστών, Σταμάτη Πακάκη, Γιάννη Βρυζάκη, Νίκου
Καραγκιαούρη, Παναγιώτη Καριώτη και τη χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης, σε μουσική διδασκαλία Χριστίνας Αθανασοπούλου.
Η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου παρεμβαίνει με κείμενα άρρηκτα συνδεδεμένα με το ποίημα. Συνοδεύει ορχήστρα δωματίου. Τη ενορχήστρωση του έργου και τη μουσική διεύθυνση έχει ο Θοδωρής Λεμπέσης και τη σκηνοθετική επιμέλεια ο Λευτέρης Γιοβανίδης.