10) Η Disney λανσάρει τη Χριστουγεννιάτικη Καμπάνια «Από Την Οικογένειά Μας Στη Δική Σας» με την ταινία μικρού μήκους «Νέος Μπαμπάς»

Η Disney κυκλοφόρησε τη μαγική, νέα, εορταστική διαφήμιση για να σηματοδοτήσει την έναρξη της εορταστικής περιόδου. Η συγκινητική ταινία με τίτλο «Νέος Μπαμπάς» είναι μια ιστορία κινουμένων σχεδίων διάρκειας τριών λεπτών, για την οικογενειακή θαλπωρή και τη δύναμη της αφήγησης.

Σε συνέχεια της περσινής ταινίας με τίτλο «Λόλα», που εστίαζε στις εορταστικές παραδόσεις που περνούν από γενιά σε γενιά, η νέα, ταινία μικρού μήκους έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021, σε τηλεοπτικό και digital περιβάλλον όπως και στα κανάλια της Disney σε 45 χώρες σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική και την Ασία. Η διαφήμιση αποτελεί μέρος της εορταστικής καμπάνιας της Disney με τίτλο «Από Την Οικογένειά Μας Στη Δική Σας» για την υποστήριξη του φιλανθρωπικού μη-κερδοσκοπικού, οργανισμού Make-A-Wish®.

Στην Ελλάδα για την υποστήριξη του ελληνικού παραρτήματος Make-A-Wish® (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), η απόδοση του τραγουδιού πραγματοποιήθηκε από τον δημοφιλή καλλιτέχνη Ησαΐα Ματιάμπα, ο οποίος ερμήνευσε το τραγούδι «Μιλάει η Αγάπη» και μετέφερε μελωδικά όλα τα συναισθήματα, τη μαγεία και την αγάπη που κατακλύζουν την ταινία. Η ελληνική εκδοχή, με τη φωνή του Ησαΐα Ματιάμπα, είναι διαθέσιμη στο YouTube κανάλι Disney Greece.

 

Say Yes …and Get Impressed!

Γιατί οι χαρακτήρες της Disney φοράνε γάντια!

Ήρθε η ώρα να… ξεδιαλύνουμε το μυστήριο των λευκών γαντιών στους χαρακτήρες της Disney! Ας ξεκινήσουμε από τον Μίκυ Μάους, καθώς ήταν ο πρώτος χαρακτήρας της Disney που φόρεσε λευκά γάντια. Στο πρώτο καρτούν λοιπόν με τον τίτλο Plane Crazy το 1928, τα χέρια του Μίκυ ήταν μαύρα. Αργότερα όμως φόρεσε γάντια… Υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους ο Walt Disney φόρεσε λευκά γάντια στους χαρακτήρες του.

Ο πρώτος ήταν ο χρόνος. Η διαδικασία των σκίτσων έγινε πιο γρήγορη, καθώς δεν χρειαζόταν να ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο σε λεπτομέρειες. Ο δεύτερος ήταν η ωραία αντίθεση. Οι σκιτσογράφοι μπόρεσαν να εστιάσουν στα χέρια και τα πόδια των ασπρόμαυρων χαρακτήρων και τις χειρονομίες τους λόγω της αντίθεσης στην ασπρόμαυρη εικόνα. Ο τρίτος λόγος ήταν πως έτσι οι χαρακτήρες έγιναν πιο ανθρώπινοι. Στη βιογραφία του, ο Walt Disney παραδέχθηκε: «Δεν θέλαμε ο Μίκυ Μάους να έχει τα χέρια ποντικιού, έπρεπε να είναι σαν άνθρωπος. Γι’ αυτό και του έδωσα γάντια».