7)Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών καλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη στην κατηγορία του για το 2021

ΛΕΖΑΝΤΑ: Ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, παραλαμβάνει το βραβείο από τον  Διευθυντή Αερομεταφορών της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών (DG MOVE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Filip Cornelis.

Ως το κορυφαίο αεροδρόμιο στην κατηγορία των αεροδρομίων με 25-40
εκατομμύρια επιβάτες, για τη συνολική λειτουργία του κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά και για την υλοποίηση πρωτοποριακών ψηφιακών υπηρεσιών για το επιβατικό κοινό και τη σταθερή προσήλωσή του στους στόχους του για το περιβάλλον, αναδείχθηκε για το 2021 ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο του θεσμού Best Airport Awards του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων – ACI Europe. Ο θεσμός βραβεύει κάθε χρόνο τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια που ξεχωρίζουν για τις πλέον εξαιρετικές επιδόσεις και πρωτοβουλίες. Η φετινή αξιολόγηση επικεντρώθηκε στην καινοτομία και στην ψηφιοποίηση επιβατικών υπηρεσιών και στους στόχους βιωσιμότητας των
αεροδρομίων. Η βράβευση του αεροδρομίου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, στο πλαίσιο του ετήσιου Συνεδρίου και της Γενικής Συνέλευσης του ACI Europe που ήταν και η πρώτη που έγινε με φυσική παρουσία μετά το 2019.

Say Yes …and Get Impressed!

 

lεζάντα: Nησιά Κουκ, Νότιος Ειρηνικός

Lonely Planet: Οι καλύτεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2022

Στην πρώτη θέση της λίστας των κορυφαίων χωρών για το 2022  βρίσκονται τα Νησιά Κουκ στο Νότιο Ειρηνικό. Οι δραστηριότητες με βάση το νερό, όπως κολύμβηση με αναπνευστήρα, καταδύσεις και ψάρεμα, αλλά και η επαφή με την τοπική κοινότητα των Μαορί στο χωριό Te Vara Nui είναι αυτά που κατά κύριο λόγο κέρδισαν τις εντυπώσεις των ιθυνόντων.

Δεύτερη στη λίστα είναι η Νορβηγία, η οποία συμπεριλαμβάνεται σταθερά στις λίστες με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου, και τρίτος προορισμός που ξεχώρισε είναι ο Μαυρίκιος στον Ινδικό Ωκεανό, περίπου 700 μίλια ανατολικά της Μαδαγασκάρης.

Η Μπελίζ στην Κεντρική Αμερική με τα εντυπωσιακά ερείπια των Μάγια, τα πανέμορφα μπλε νερά και την απίστευτη άγρια ζωή βρίσκεται στην τέταρτη θέση.Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Σλοβενία, που αποτελεί έναν από τους πολύ δημοφιλείς προορισμούς της Ανατολικής Ευρώπης.