15) “Τι είναι δημοκρατία” της Μαρίζας Ντεκάστρο

Το βιβλίο “Τι είναι δημοκρατία” απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: «Τι είναι δημοκρατία; Είχαμε πάντα δημοκρατία; Τι γινόταν στα αρχαία χρόνια και τι πάρα πολλά χρόνια πριν γεννηθούμε εμείς; Μήπως η δημοκρατία κινδυνεύει; Ποιος είναι ο ρόλος των πολιτών στη δημοκρατία; Γιατί η μειοψηφία έχει δικαιώματα;». Το διαφωτιστικό κείμενο, που έχει στόχο να ενεργοποιήσει την κριτική σκέψη των παιδιών και να τα μυήσει σε σημαντικές έννοιες και αξίες, πλαισιώνεται από την έξυπνη και λειτουργική εικονογράφηση του Χρήστου Κούρτογλου, για την οποία τιμήθηκε με βραβείο ΕΒΓΕ, κάνοντάς το ιδιαίτερα ελκυστικό στους μικρούς αναγνώστες. Το πολύ ενδιαφέρον εικονογραφημένο βιβλίο Ιστορίας και πολιτικής αγωγής για μικρά παιδιά ανοίγει πανιά για τη Σουηδία. Την άνοιξη του 2022 οι αναγνώστες στη Σουηδία θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν στη γλώσσα τους το ελληνικό βιβλίο Τι είναι δημοκρατία.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

 

2 βιβλιο

 

“Το κλειδί της Ευτυχίας” της Νικολέττας Λέκκα

«Το κλειδί της Ευτυχίας», το παιδικό βιβλίο της Νικολέττας Λέκκα   θα ξεκλειδώσει το δρόμο προς τη δική σου ευτυχία, με τον πιο όμορφο τρόπο. Ξεφύλλισε τις σελίδες με τις υπέροχες εικόνες και νιώσε μια γλύκα να ζεσταίνει την καρδιά σου.

Δυο αδερφάκια μεγαλώνουν αγαπημένα και μοιράζονται τα πάντα. Όμως η μαμά που τα κοιτάει χαμογελαστή ξέρει, ότι κάτι σημαντικό δεν το μοιράστηκαν και τα δυο: Τα κλειδιά του παππού  Αριστείδη. Ένα μπρονζέ μπρελόκ που κρεμόταν πάντα από τα καλοραμμένα του παντελόνια. Μόνο το ένα παιδί πρόλαβε να αρπάξει με λαχτάρα το μπρελόκ πριν αυτό μείνει για πάντα στο κομοδίνο του πατρικού. Η μαμά θα ψάξει το πιο σπουδαίο δώρο να χαρίσει στα παιδιά της για να γεμίσει το «μπρονζέ» κενό. Η αναζήτησή της περνάει μέσα από το «Ατελιέ των Λέξεων», ένα μέρος μοναδικό και μεγαλειώδες, που θα τη φέρει μπροστά σε τελείες που γίνονται η βάση για αυτάρεσκα θαυμαστικά και λέξεις που περιμένουν να τις κάνει έννοιες ζωής. Από το Ατελιέ η μαμά θα φύγει με ένα πολύτιμο γρίφο που θα της θυμίσει  ότι όπως μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις, ένα ήχος μπορεί να σου φέρει χίλιες εικόνες.

Από τις εκδόσεις ΓΕΛΛΑΣ.